O autoru

#

U svet novinarstva stigao je u leto 1968.  godine, kada je taj zanat predstavljao mesto okupljanja pravih majstora pisanja, lepih rečenica, majstora mikrofona, kada se vodilo računa o akcentima i glasovnim kvalitetima. Naravo krenuo je kao i svaki šegrt, od nule, jer onda se znalo da početnici moraju i treba da slušaju starije i iskusnije. Imao je sreću da je bio pored Radivoja Markovića, Predraga Kneževića, Koste Timotijevića, Milutina Milenkovića, MarkaMarkovića, Miodraga Stojiljkovića,  Milovana Ilića, Jordana Ivanovića, Nikole Karaklajića, Svetislava Vukovića, Drage Jonaš, Nade Ivanović i mnogih drugih izvanrednih profesionalaca Radio Beograda.
Sticajem raznih okolnosti zavoleo je automobilski sport i u svetu brzine, evo, proveo je više od 40 godina. Po prirodi brz, vredan i uporan,  predstavui se  i  kao aktivan sportista, vrlo dobar reli suvozač svom rodjenom bratu Vladimiru Djeniću, na nekadašnjim maratonskim relijima , a urednik u redakciji  „Vreme sporta i razonode“, gde je proveo najviše vremena, bio mu je šampion auto sporta Predrag Knežević.

Marta 1992.  godine, uz podršku Zorana Predića , pokrenuo je na kanalu Tv Politika prvu emisiju o sportu na točkovima, emisiju Tv Sprint ( kasnije START ) , koja je do sada premijerno prikazana preko 420 puta na velikom broju televizijskih stanica. Priredio je dve izlozbe karikatura, predstavio se kao dobar crtač , ilustrovao sve knjige za decu Svete Vukovića, pisao za „Indeksovo radio pozorište“, izveštavao sa sijaset trka i relija za Radio Beograd i najveće listove, bio dugo godina voditelj Jutarnjeg programa Prvog programa Radio Beograda a u jesen 2008. u Muzeju automobila u Beogradu pred čak 250 gostiju iz svih krajeva nekadašnje Jugoslavije  predstavio obimnu i luksuzno opremljenu knjigu o automobilskom sportu u nekadašnjoj zemlji, pod naslovom „Moj svet brzine“. Od marta 2010.  godine Djordje Djenić je posle 40 godina u novinarstvu stekao pravo na penziju. Početak novog perioda života obeležava radom  na novom zadatku a to je autorski internet sajt, koji naravno ima pravo ime – „Moj svet brzine“