WRC 2022 – 19. Rally Italia Sardegna ( kraj ) – Ot Tanak….pametan i brz

5. јун, 2022. #

Na poslednjem ispitu Relija Sardinija, OT TANAK je u „hjundaiu“ prepustio dodatne bodove drugima, znajući da mu je prvenstveni cilj PROĆI CILJ i osvojiti 25 vrednih bodova…

Estonac je najzad vozio uz pomoć sreće, svakako najbolje, sigurno, s punom koncentracijom i uz veliku podršku suvozača i celog tima. Na cilju je rekao da je bilo zahtevno ali da mu je ishod u Sardiniji uneo samopouzdanje. TANAK je sada treći u generalnom poretku šampionata sveta, sa 62 boda, drugi je Nojvil sa 65, a na samom vrhu je mladi KALE ROVANPERA, koji ima čak 120 poena i vrlo je zadovoljan, bez obzira na neke greške po makadamu…na par izletanja..

Oduševljeni su u „fordu“, KREG BRIN je drugi, LUBE četvrti a GRINSMIT sedmi…..jedino FURMO nije osvojio bodove. Svi vozači „pume“ hvale auto, ali, čini se da je najzaslužniji za pravo podešavanje, majstor nad majstorima, kralj relija, koji o toj disciplini baš sve zna – naravno to je fantastični SEBASTIEN LOEB, koji je, ako se sećate, pravo sa ovogodišnjeg DAKAR RELIJA, stigao na testiranje novog hibrida „ford pume“ i promenio neka rešenja u postavci podešavanja – takozvanog SETAPA.

Odnos mladih vozača, prema najstarijima, u Reli šampionatu sveta, pravi je pokazatelj mudrog i kulturnog ophodjenja prema starijima……i bilo bi lepo da se to primenjuje i u ostalim sferama života – ALI, za sada je to nemoguće….mladi i dalje misle da svet počinje od njih i da oni sve znaju.

LOEB nema vremena za svakoga, a pronicljivi reli juniori koriste svaki momenat da nauče neke „cake“ o mnoštvu reli nepoznanica…pravi primeri dobrih učenika su KALE ROVANPERA i OLIVER SOLBERG, koji su znanje sticali od malih nogu, od roditelja…

Reli na Sardiniji doneo je veliku radost i veliki uspeh odličnom Rusu, 24. godišnjem NIKOLAJU GRIAZINU, koji je izjavio da mu je najteže bilo danas, u nastojanju da dodje do cilja poslednjeg ispita. Zahvalio je suvozaču i naravno kompletnom timu ŠKODE, mehaničarima koji su na besprekoran način popravljali sve ono što se poremetilo na kraju prvog, drugog i trećeg dana tako teškog relija u Italiji.

Sardinija je bila prava priprema za sledeći makadamski reli, za Reli Safari Kenia, od 23. do 26. juna.

Konačni generalni poredak Relija Italija, Sardinija, 2022 :

1.Tanak – „hjundai“   3.10.59.1 sati
2.Brin – „ford“…………..+ 1.03.2 min.
3.Sordo – „hjundai“……+ 1.33.0
4.Lube – „ford“…………..+ 2.09.4
5.Rovanpera – „tojota“…..+ 3.02.8
6.Katsuta – „tojota“……….+ 4.02.6
7.Grinsmit – „ford“……… + 5.23.6
8.Griazin ( WRC 2 )-„škoda“….+ 7.37.7
9.Solans ( WRC 2 ) – „sitroen“…+8.05.7
10.Hutunen ( WRC 2 ) – „ford“…+ 8.10.8

Galerija slika

Članci iz iste kategorije