Gulf 12 sati – Bahrein, Yas Marina – Martin Kodrić sa drugovima pobedio u „mercedesu AMG GT3“

9. јануар, 2022. #

Sjajni hrvatski automobilista, 24. godišnji as iz Samobora kod Zagreba, opet je bljesnuo na trkačkoj sceni, na poznatoj stazi Yas Marina u Abu Dabiju. Ovoga puta je bio za volanom „mercedesa AMG GT3“ , sa atmosferskim agregatom jačine oko 700 KS, a u maratonskoj trci, dva puta po 6 sati. Partneri su mu bili mladi Isa Al-Khalifa, sin šeika Iz Bahreina i Britanac Ben Barnikort.

Drugo mesto je pripalo drugom „mercedesu AMG GT3“ , iz istog tima, čiji je mecena ugledni Šeik Al-Khaliha.

Martin Kodrić je podsetimo u svet trka ušao još kao dečak….u kartingu. Njegov uspon je bio strelovit, sa fantastičnim uspehom je krčio put u kartingu i to pokraj današnjeg šampiona sveta Marka Verstapena i svog velikog prijatelja, mladog Landa Norisa. Beležio je neverovatne rezultate, našao se i u kokpitu raznih formula….a kada je reč o ulasku u F1 njegov jedini hendikep su lična korpulencija i težina. Ima oko 182 sm i oko 80 kg. za razliku od njegovih rivala na stazi Yas Marina, gde neki imaju samo 50 kg.

Informaciju o Martinu Kodriću, i njegovoj timskoj pobedi u Abu Dabiju , sa Isom i Benom, dobili smo od našeg prijatelja, iz Zagreba, poznatog Davora Devunića – „Deve“, a usput i njegov kratki komentar :

„Vozio je perfektno, imao je manji problem sa bolovima u ledjima, ali po vremenima iz krugova se vidi da je bio najkonstantniji. Martin je divan momak, običan, normalan. Još ne mogu da zaboravim naš susret i test vožnju u „lamborginiju“, na Grobniku, kod Rijeke. Jurili smo po stazi a Martin je uočio da već dugo pokraj piste jedan mladić stoji na istom mestu i očito uživa . U jednom trenutku je Martin zaustavio svoj auto pokraj tog gledaoca, izašao iz kabine i pozvao  navijača da mu bude suvozač….eto takav je, zaista divan dečko i baš veliki talenat, koji ima i pravu podršku svoje porodice“

Galerija slika

Članci iz iste kategorije