Goodyear – Bezvazdušni pneumatik za robote

26. јануар, 2022. #
 

 

 

 

Goodyear je za kompaniju Starship Technologies razvio bezvazdušni pneumatik za robote za dostavu. Pneumatik sa tehnologijom NPT uspešno odgovara na potrebe mikrodostava i donosi niže troškove upravljanja voznim parkovima autonomnih robota. 

Beograd, 25. januar 2022. – Goodyear je predstavio bezvazdušni pneumatik (non-pneumatic tire, NPT), koji je razvio za robote za dostavu kompanije Starship Technologies. Ova kompanija upravlja mrežom više od hiljadu autonomnih robota koji u brojnim gradovima sveta brinu za dostavu paketa, namirnica i hrane do klijenata.

Zbog toga što roboti kompanije Starship dnevno obavljaju na hiljade dostava u svim vremenskim uslovima i na najrazličitijim terenima, pouzdani i izdržljivi pneumatici su od ključnog značaja. U tu svrhu Goodyear je za njih razvio namenski bezvazdušni pneumatik koji obezbeđuje duži radni vek i niže troškove održavanja voznog parka.

Pneumatik u fazi testiranja

Goodyear i Starship su već ušli u fazu testiranja pneumatika koja se odvija na Univerzitetu Bowling Green State u Ohaju, SAD. Prvi podaci pokazuju pozitivne rezultate u pogledu habanja gaznog sloja, kočenja i prigušenja vibracija. Goodyear je tako jedinstvenom građom svojih bezvazdušnih pneumatika dokazao potencijal za nove vrste mobilnosti. Inače, oblast mikrodostave ima sasvim drugačiji set potreba koje Goodyear-ova tehnologija NPT besprekorno pokriva, jer omogućava dugotrajnu upotrebu bez dodatnih troškova održavanja.

U sklopu saradnje Goodyear je kompaniju Starship Technologies  još početkom prethodne godine dodao i u investicioni portfolio fonda Goodyear Ventures.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije