WRC 2021, Rally Monza – Ožie juri 8. titulu ( poslednji put sa Ingrasiom ), najavio svoj start u Monte Karlu 2022, i zahvalio Valentinu Rosiju

15. новембар, 2021. #

Krajem ove nedelje ( 18 – 21 novembar ) pratićemo poslednji miting Svetskog reli šampionata 2021, Rally Monza. Sedmostruki svetski prvaci, posada Sebastien Ožie – Žilijen Ingrasia, boriće se za 8. titulu, koja im je realno gledano nadohvat ruke, jer u generalnom plasmanu imaju prednost od 17 bodova u odnosu na klupskog rivala, Britanca Elfina Evansa.

Reli u Monci biće i Ožiev rastanak sa izvanrednim suvozačem Žilijenom Ingrasiom koji je odlučio da okonča karijeru navigatora…posle čak 167 reli startova.
Sjani Francuz, pilot „tojote“, Sebastien Ožie, najavio je da će biti i na startu Relija Monte Karlo 2022. On će se naći za volanom jednog od tri službena „GR Toyota Yarisa Rally 1“ ( hibrid ). Svi znaju da Ožie neće učestvovati u celoj sezoni 2022. jer mu je cilj da postane vozač WEC serije….

FIA Svetsko prvenstvo u izdržljivosti (WEC) kultna je globalna trkačka serija inspirisana trkačkim duhom i izdržljivošću Le Mana. Svaka sezona sastoji se od oko šest do devet trka koje se održavaju širom sveta, a svaka traje između četiri i dvadeset četiri časa. Ove spektakularne trke redovno se održavaju na legendarnim stazama kao što su Fuji i Spa, kao i na novijim mestima poput Bahrain International Circuit.

 „Ekipa zna da može računati na mene za Rallye Monte-Carlo, biću tamo. Mogu reći da je to već sigurno u mom programu za sledeću sezonu“, rekao je Ogier. „Što se tiče ostatka sezone, još uvek postoje neke odluke koje treba doneti. Dobra stvar je što me tim ne pritiska da odlučim.“

Ožie je u međuvremenu već napravio prve korake prema svojoj sezoni 2022. u prvim testovima za volanom GR  Toyote Yaris Rally1″ i sa novim kopilotom – navigatorom, Benjaminom Veillas-om ( bivši suvozač Erika Kamilija ), koji će preuzeti dužnost od Žilijena Ingrasie.

Ožie je  odradio i  84 kruga na stazi u Sakhiru, u Bahreinu, sa „Toyotom GR o10 WEC“. Postavio je peto najbrže vreme na svom debiju …sa „toyotom“..

U toku priprema za ovonedeljni poslednji WRC 2021.  Sebastien Ožie je iskoristio za veliki pozdrav i poštovanje  legendarnom motociklisti Valentinu Rosiju, devetostrukom moto šampionu sveta, koji je upravo u 42. godini završio svoju takmičarsku rolu.

Reli MONZA 2021 imaće 16 asfaltnih brzinskih ispita.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije