Ekstra vest ….Sebastien Loeb – Vozi na Dakaru 2022, ali i na reliju Monte Karlo !!!

27. новембар, 2021. #

Baš sjajne vesti stižu iz francuskog planinskog gradića Gap, u Visokim Alpima, gde se obično smešta servisni park čuvenog „Rulet relija“…“Relija Monte Karlo“..
U tom mestu, gde je podsetimo rodjen zvanični i osmostruki svetski prvak Sebastien Ožie, po krivinama, usponima i spustovima ovih dana odzvanjaju zvuci, ili ako hoćete grme, motori najnovijih RELI HIBRIDA, a testove za početak nove sezone obavio je i tim M-SPORTA, sa svojim vozačima i sa svojom novom raketom „ford pumom rally 1 hibrid“.

Pored vozača..Francuza Adriana Formoa, Britanca Grin Smita i Irca Kreg Brina…M-SPORT , sve je izvesnije, računa i na pravog kralja sveta brzine, na neverovatnog 47. godišnjeg čarobnjaka iz francuskog Alzasa – SEBASTIENA LOEBA.

LOEB je već po drugi put testirao „ford pumu rally 1 hibrid“ i čini se da to nisu bile samo savetodavne vožnje i ukazivanje na setapovanje automobila, već ozbiljne pripreme za Reli Monte Karlo2022 ….a izgleda i za još neke mitinge predstojećeg Reli šampionata sveta 2022.

Poznati MALCOLM WILSON, direktor M-Sporta je već odavno rekao :

„Nova era WRC automobila je jedan od najvećih tehnoloških napredaka u WRC-u do danas. Uvođenje hibrida znači da će automobili biti snažniji nego ikad, dok će istovremeno direktno odražavati pogonske sklopove svoje drumske braće. Prelazak na Pumu je veoma uzbudljiv s imenom koje već ima reli nasleđe, automobil izgleda fantastično i jedva čekam da ga vidim na startnoj liniji slavnog relija Monte Karlo početkom 2022. godine.“

SEBASTIEN LOEB će učestvovati i na skorašnjem DAKAR RELIJU 2022 ( pet puta je bio na Dakar reliju, tri puta je stigao na cilj, kao DEVETI, DRUGI i TREĆI , dva puta je odustao ), u Saudijskoj Arabiji, a voziće „BRX Hunter“ sa Ford agregatom od 3.5 litre, V6 turbo motorom i 400KS.

Novi Dakar počinje 2. januara i završava se 14.januara. U slučaju da dodje u cilj, LOEBA će već za nekoliko dana očekivati Reli Monte Karlo, od 20. do 23. januara…

Takav raspored je „gust“, ali, budite sigurni da za SEBASTIENA LOEBA to neće biti nerešiv problem. Ako se sve tako i dogodi, svet brzine u januaru će biti više nego uzbudljiv….a mnogo toga vezano za kompletnu priču će se vrlo brzo obelodaniti…

Djordje Djenić – Mojsvetbrzine.rs

Galerija slika

Članci iz iste kategorije