TCR Europe 2021, Barcelona, kvalifikacije – Borković ne vozi trku !!!….. bio je tek 21. Askona najbrži

9. октобар, 2021. #

Naš šampion Dušan Duca Borković danas je u Barceloni vozio totalno spor automobil. Njegov „audi“ je bio i otežan i potpuno slab za takmičenje sa konkurencijom.

Borković nije uspeo da udje u Q2 deo kvalifikacija i sa vremenom 1.57.583 zauzeo je tek 21. mesto, na samom začelju. Najbolje vreme od 1.54.992  je ostvario Španac Mikel Askona, sa kuprom“, vodeći u šampionatu. Askona će sasvim izvesno biti ukupni pobednik serije TCR EVROPA 2021.

Posle kvalifikacija Dušan Borković se u video prilogu obratio velikom broju svojih pratilaca  na FB … i rekao :

“ Nažalost nemam dobre vesti…na prvom treningu menjač se opet pokvario….nisam vozio drugi trening, problemi sa menjačem su potpuno poremetili snagu motora….na kvalifikacijama sam bio prespor….NEĆU UČESTVOVATI NA TRCI….na moju veliku žalost neću voziti na trkama u Barseloni….tri puta mi se kvario menjač. Sve mi se smučilo..menjač odjednom iz druge ode u prvu brzinu, podigne obrtaje na 9000….motor je tako gubio snagu. To bi bilo to za ovu godinu, ne znam šta ću voziti dogodine….ima više varijanti…..
Mnogo mi je teško….ono što je lepo jeste da moja supruga i ja uskoro čekamo prinovu….Hvala Vam svima na podršci…..tako je kako je .. verujem u sebe…znam da zaslužujem da sam u prvih pet…..VRATIĆEMO SE JOŠ JAČI“

Prva trka se vozi danas u 15.40, a druga u nedelju u 13.45

Galerija slika

Članci iz iste kategorije