Predstavljen potpuno novi model Nissan Qashqai

21. септембар, 2021. #

Na Kosmaju je danas predstavljen potpuno novi Nissan Qashqai, prezentacija je za novinare održana u prostorijama pivare KABINET….

Ruža vetrova nastaje nad Kosmajem, gde se vazdušne struje sa Karpata i Sredozemlja spajaju i stvaraju povoljnu klimu, kakvu imaju mnoge vazdušnje banje. Ovaj kraj odlikuje i bogata istorija, od rimskih vremena, preko letnjikovca Despota Stefana Lazarevića, do monumentalnog brutalističkog spomenika na vrhu planine, samo 45 km od Beograda. Oduševljeni smo što se pivara Kabinet, jedina iz ove regije, nalazi u vodiču izdavačke kuće Phaidon Press- Gde popiti pivo – kao vredna putnička destinacija. Do sada smo imali goste iz oko 40 različitih zemalja, živeli iz Nemenikuća!

  • Sa preko 3 miliona prodatih prmeraka na evropskom tržištu, Qashqai je i dalje za kupce referentno vozilo u segmentu
  • Alijansina nova platforma CMF-C je osnov tehnoloških poboljšanja Qashqaia
  • Inovativni sistem e-POWER donosi elektrifikaciju u novi Qashqai
  • Evropski dizajn, razvoj i proizvodnja oslanjaju se na njegov istorijski uspeh

Nissan danas ojačava svoju poziciju lidera u evropskom segmentu crossovera predstavljanjem potpuno nove, treće generacije Qashqaia. Od trenutka kada je Nissan 2007. godine uspostavio segment prodato je više od tri miliona primeraka Qashqaia.

Nissan je u novom modelu zadržao iste principe na kojima su zasnovane, dizajnirane i razvijene prethodne dve generacije Qashqaia: elegantan dizajn, poboljšana platforma i efikasan pogonski sklop u kombinaciji sa naprednim kvalitetom i voznim karakteristikama više klase. Zahvaljujući Alijansinoj novoj platformi CMF-C koja je oličenje progresivnog inženjerstva, inovacija i naprednih tehnologija, novi Qashqai će ponovo podići lestvicu u segmentu crossovera, a kupci će uživati u tim atributima.

Kao i kod prethodnih generacija, izgled novog Qashqaia delo je tima dizajnera u Nissan Design Europe, smeštenom u središtu Londona, dok je za njegovu konstrukciju zaslužan Nissan Technical Centre Europe, sa sedištem u Cranfieldu u Bedfordshireu

 

Upečatljiva pojava, elegantan dizajn

Kao i kod prethodne dve generacije, dizajn potpuno novog Nissana Qashqai izašao je iz Nissanovog European Design Studia u Londonu.

Iako očigledno u stilu Qashqaia, treća generacija je mišićavija, oštrija i modernija.

Poboljšanjem karoserije spoljašnji izgled Qashqaia je sada odlučniji, sa izražajnijim linijama ramena, produženim međuosovinskim rastojanjem i impozantnim 20-inčnim aluminijumskim naplatcima prvi put uvedenim na ovom modelu.

 

Poboljšan ambijent u unutrašnjosti

Povezana, udobna i opremljena komandama, kabina novog Nissana Qashqai postavlja novi standard u segmentu u pogledu vrhunskog osećaja, prepoznatljivog dizajna i poboljšane upotrebljivosti.

Za stvaranje prijatnog i opuštajućeg okruženja, u celoj kabini se koristi belo ambijentalno osvetljenje koje svojom ujednačenošću daje vrhunski i harmoničan utisak.

 

Elektrifikovani pogonski sklopovi

Podržavajući Nissanov cilj da dostigne 50% prodaje elektrifikovanih vozila u Evropi do 2024. godine, novi Nissan Qashqai neće biti dostupan samo sa 1.3 DiG-T benzinskim motorom opremljenim blagom hibridnom tehnologijom, već će takođe u Evropi debitovati uvođenjem sistema e-POWER, Nissanovog inovativnog i nagrađivanog pogonskog sklopa koji crpi tehnologije iz pionirskog kompanijskog električnog vozila Nissan LEAF.

Sa varijantama 2WD i 4WD, 6-stepenim ručnim ili novim Xtronic menjačem, zahvaljujući sistemu e-POWER, potpuno nove opcije pogonskog sklopa Qashqaia zadovoljavaju sve zahteve kupaca i pružaju im zadovoljstvo u vožnji.

Cena modela  je od 23.300 do 36.280 evra

( Na sajtu NISSAN SRBIJA se nalazi kompletan CENOVNIK )

Galerija slika

Članci iz iste kategorije