Twingo Cup 2021 – Slovakia ring – Podijum i veliki uspeh za veštog Mihaila Milenkovića

21. август, 2021. #

Beogradski automobilista Mihailo Milenković koji se već 15 godina bavi automobilskim sportom, na stazi Slovakia ring, u Slovačkoj, zabeležio je najveći uspeh karijere. U vrlo konkurentnoj i uzbudljivoj trci Twingo Cupa-a, posle 25 minuta oštre borbe uspeo je da u cilj udje kao drugi, par desetinki iza pobednika, Slovenca Luke Glazera.

Milenković je startovao kao 14. a sa 11. mesta krenuo je njegov „kumić“ poznati šampion Srbije, Beogradjanin Mihajlo Mladenović, koji nam je upravo poslao sledeću izjavu…

„Auto mi celog vikenda ne ide kako treba…uspeo sam da dodjem do 8. mesta a onda sam imao jedan kontakt i ostao sam bez prednjeg branika i to je bio kraj, jer „twingo“ nije aerodinamičan  bez branika…odustao sam a moj kum Mihailo je trku završio kao drugi“

Mihailo Milenković je vozio odlično….polako se probijao napred a negde na sredini trke bio je na poziciji 7, ispred su bila petorica vozača iz Slovenije, Lantos, Ivanuša,Cerar, Štefančič i Glazer….samo tri kruga pre kraja trke u grupi vodećih došlo je do sudara, odustalo je nekoliko vozača a medju njima i Štefančič, vodeći u generalnom poretku Twingo Cup-a,……Mihailo Milenković se veštim manevrisanjem ubrzo našao medju vodećima, bio je drugi, pa treći…pa četvrti..
U poslednji krug su petorica vozača ušli u takozvanom „voziću“….a u samom cilju sjajni Mihailo Milenković „Miksa“ se našao na drugom mestu i na toj poziciji je ušao u cilj, za odprilike „pola auta“ iza pobednika.

U nedelju pre podne na programu je druga trka Twingo Cup-a, na Slovakia ringu, uz prenos na kanali TV Kreator, u 10.45 časova.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije