Moto šampionat Srbije 2021 , Grobnik – Dupla pobeda Vladimira Popovića

25. август, 2021. #
Na poznatom auto-motodromu Grobnik, u blizini Rijeke, u Hrvatskoj, minulog vikenda su održane  motociklističke trke, a bodovane su za prvenstvo Alpe Adrie , za moto šampionat Srbije  i šampionat Hrvatske.
 Održana su dva takmičenja , jedna trka u subotu, druga u nedelju u klasi 600 super sport, 1000 formula i 1000 super stock. Klasa 600 formula nije bodovana zbog malog broja takmičara.
Vreme je bilo sunčano i toplo, sa temperaturom oko 31 stepen, tako da su gume trpele veliko opterećenje i pričinjavale odvažnim takmičarima puno problema.
U subotnjoj trci u 600 ssp, pobedio je Srdjan Gavrilović, drugo mesto osvojio je Nikola Krezić, obojica na Yamahi R6, treće Miroslav Ilić na Triumfu 675.
U klasi 1000 formula pobedio je Vladimir Popović na Kawasakiju ZX-10R, drugo mesto Nemanja Mladenović na Suzukiju GSXR 1000, obojica voze za Spark racing team Srbija, treći je bio Aleksandar Ivković na R1 iz Motolenda.
U SST 1000, pobedu je odneo David Božić, drugo mesto Strahinja Kovačević, obojica vozači Spark racing team Srbija, treće mesto osvojio Nikola Lukić iz Motolenda, sva trojica na motorima  Bmw.
Nedeljne trke su bile slične, sa malim promenama.
Klasa 600 ssp, pobeda Marka Mandića, drugo mesto Srdjan Gavrilovic i treće Miroslav Ilić.
Klasa 1000 SST, ista mesta za dvojicu prvoplasiranih, treće mesto zauzeo je Miloš Mihailović na Yamahi R1. Sva trojica su vozači Spark racing team Srbija.
U klasi 1000 formula ponovo je pobedio Vladimir Popovic, dok se na drugo mesto popeo Aleksandar Ivković, a treći je bio Aleksandar Lukić na Yamahi R1 iz Motolenda.
Trke su prošle bez težih padova.
Sledeće takmičenje će biti na Navak-u……. 11 i 12. 9…….. u organizaciji MS Srbije. 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije