„Trofej Beograda“ na Adi Huji: vikend u znaku kartingaša

5. јул, 2021. #

 

 

 

(U Beogradu, 04. jula 2021.) Na karting stazi Ada Huja, u subotu 3. jula i nedelju 4. jula, održane su dve međunarodne karting trke u okviru Trofeja Beograda. Ova značajna sportska manifestacija bila je pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Sportskog saveza Srbije, Auto-moto saveza Srbije i AMS Osiguranja, u organizaciji Auto karting sportskog kluba Crvena Zvezda. Osim za šampionat FIA Centralno Evropske Zone, boduje se i za regionalni Sport Stil Kup i za plasman za učešće na ovogodišnjem svetskom prvenstvu koje će biti održano u Bahreinu krajem godine.

 

U odličnoj atmosferi i fer nadmetanju učestvovalo je ukupno 45 takmičara, među kojima su reprezentativci i takmičari iz Srbije pokazali odličan uspeh u konkurenciji sa vozačima iz Hrvatske, Slovenije, Severne Makedonije, BiH, Mađarske, Italije i Austrije.

 

U dosadašnjoj borbi za plasman i odlazak na svetsko prvenstvo, četvoro srpskih kartingaša u 4 klase su sa do sada postignutim rezultatima sve bliže plasmanu. U klasi mikro rotaks to su najmlađi David Matlak i Uroš Bogdanić, kao i Nemanja Jovanović u junior rotaks klasi. Senior rotaks klasu vozi Andrej Petrović, dok u klasi DD2 Srbiju predstavlja Nikola Tošić.

 

Nakon „Trofeja Beograda“, u okviru Sport Stil Kupa, od ukupno 9 trka iz kalendara takmičenja za plasman, do samog svetskog prvenstva ostale su još samo dve, koje će biti održane u Sloveniji.

 

REZULTATI:

 

Subota 03.07.2021.

 

CEZ/SSC MicroMAX

 1. David Matlak SRB
 2. Borovcak Simun CRO
 3. Uroš Bogdanić SRB

 

CEZ Junior

 1. Leon Zelenko CRO
 2. Nemanja Jovanović SRB
 3. Nik Trobec SLO

 

CEZ Senior

 1. Andrej Petrović SRB
 2. Mai Sadar SLO
 3. Miha Azman SLO

 

CEZ SSC DD2

 1. Xen De Ruwe BEL
 2. Primoz Matelic SLO
 3. Nikola Tošić SRB

 

 

 

 

 

Nedelja 04. 07. 2021.

 

CEZ/SSC MicroMAX

 1. Borovcak Simun CRO
 2. David Matlak SRB
 3. Uroš Bogdanić SRB

 

CEZ Junior

 1. Leon Zelenko CRO
 2. Nemanja Jovanović SRB
 3. Levar Anja SLO

 

CEZ Senior

 1. Andrej Petrović SRB
 2. Mai Sadar SLO

3.Schmid Jan (AUT)

 

CEZ SSC DD2

 1. Xen De Ruwe BEL
 2. Primoz Matelic SLO
 3. Nikola Tošić SRB

 

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije