Električni Alpine Renault 5 i Alpine SUV

20. јул, 2021. #

Ostvarivanje Alpine kao isključivo električne marke započinje 2024. sportskom preradom superminija Renault 5, praćenog električnim naslednikom A110 i većim SUV automobilom.

Kako piše Auto Express, francuska marka priprema „garažu iz snova“ od tri automobila za svoju transformaciju u Renaultov premium električni brend. To će uključivati i sledeću generaciju A110, sportski automobil sa dva sedišta koji Alpine trenutno razvija zajedno sa Lotusom.

U ponudi će biti i sportska verzija novog Renaulta 5, koji bi trebalo da stigne 2024. godine i da zameni Zoe kao Renaultov električni kompaktni hečbek. Dok će obični Renault 5 koristiti e-motor snage 100 kW/136KS, Alpine R5 će dobiti motor snage 160 kW/218KS iz budućeg Megana E-Tech Electric pa će ubrzanje do 100 km/h iznositi manje od 6 sekundi.

Sem toga, Alpine Renault 5 će verovatno imati baterije od 52 kWh kao i autonomiju veću od 200 milja (322 km).

šef Renaultovog inženjeringa Le Borgne je dodao da će budući Alpine SUV verovatno imati konfiguraciju sa više motora kako bi omogućio agilnije upravljanje. „Za platformu CMF-EV zadržaćemo e-motor od 218KS napred“, rekao je, „a pozadi ćemo imati veliko iznenađenje. Želimo da imamo zaista neverovatno upravljanje i performanse – kao što možete zamisliti za Alpine. Radimo na tome “.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Galerija slika

Članci iz iste kategorije