Borković, Vesnić i Stefanovski – Afirmisani asovi auto sporta na Balkanu

24. јул, 2021. #

Današnje medjunarodne automobilske trke u Hrvatskoj i Italiji, navele su me da apostrofiram i podsetim na ono što je evidentno. Automobilski asovi, Dušan Borković, Milovan Vesnić i Igor Stefanovski, najistaknutiju su predstavnici ove regije u medjunarodnom svetu brzine, kada je reč o turing takmičenjima.

Na poznatoj stazi Grobnik, kod Rijeke, u Hrvatskoj, Milovan Mikica Vesnić je najzad stigao do prve ovogodišnje pobede. Njegov „audi“ je napokon bio oslobodjen velikog balasta od 60 kilograma pa je kvalitetni Užičanin uspeo da osvoji pol poziciju za trku 1 i da posle mudre i uspešne vožnje stigne do podijuma i prvog mesta u konkurenciji 12 vozača. Opet su se mnogi zapitali da li je dodavanje i skidanje balasta adekvatno pravilo u seriji TCR Evropa Istok. Vesnić će u nedelju na Grobniku startovati sa sedme pozicije…..opet na osnovu pravila serije.

Dusan Duca Borković se u „audiju“ takmiči u znatno jačoj seriji TCR Evropa, gde se nadmeće preko 20 vozača i trenutno naš šampion iz Pančeva zauzima 7. poziciju, sa 113 bodova. Nedavno je bljesnuo na poznatoj stazi Zandvort i stigao do podijuma. Poslednjeg vikenda ovog meseca Borković će voziti na stazi Spa Frankoršamp.

Igor Idje Stefanovski je iz Severne Makedonije. Reč je o zaista sjajnom vozaču sa već puno pobeda. Danas je na poznatoj italijanskoj stazi u Imoli, u veoma konkurentnoj seriji TCR Italija, gde se za bodove bori preko 20 vozača , uspeo da stigne do podijuma i do drugog mesta, u svom „hjundaiu“.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije