TCR Evropa Istok 2021. – Poljska, Poznanj – Milovan Vesnić kreće na treću duplu rundu

8. јун, 2021. #

Veteran našeg auto sporta, 45. godišnji Milovan Mikica Vesnić, sa članovima svog tima ASK VESNIĆ, polazi na sever, prema poljskom Poznanju gde će se u petak, subotu i nedelju boriti za što bolji učinak u seriji TCR EVROPA ISTOK.

Posle duplih trka u Madjarskoj i Slovačkoj, naš iskusni internacionalac je pokazao da ima brzinu za prvo mesto, medjutim, pravila TCR serije, dodavanje kilograma za one najbrže na kvalifikacijama, potpuno su usporile našeg šampiona i njegovog odličnog „audija“.

Vesnić će u Poljskoj opet biti najteži, sa ukupno dodatih 80 kilograma ( 20 kg. za „audi“ + 60 kg. za najbolje vreme u Slovačkoj ), njegov trkački automobil će imati tačno 1335 kilograma. To znači da realno neće imati priliku za plasman na podijum jer će njegovi rivali Pekarž, Makeš i Štajbel, biti lakši….a konačni ishod će zavisiti i od rezultata kvalifikacija….
O čemu se zapravo radi. Vesniću bu odgovaralo da u Poljskoj bude negde u sredini plasmana na kvalifikacijama, kako bi obezbedio potpuno „skidanje dodatog balasta“ za rundu TCR Hrvatska, na stazi Grobnik ( 23-25. jul ), na stazi gde pista ima novu i dosta grubu podlogu koja „jede“ gume, a zna se da će na stazi pokraj Rijeke biti i visoke temperature. Ako u Rijeci startuje bez dodatih 60 kilograma, može računati i na prvo mestu u toj rundi.

Podsetimo da se posle Hrvatske, serija TCR Evropa Istok seli opet u Slovačku a potom na završnu duplu rundu, u Češku, na stazu Brno.

Na tabeli šampionata TCR Evropa Istok, posle duplih rundi u Madjarskoj i Slovačkoj, prvo mesto zauzima Čeh Pekarž sa 93 boda i sa svojom odličnom „kuprom leon TCR“. Drugi je njegov zemljak Makeš, takodje sa odličnom „kuprom“ i sa 76 bodova, treći je sa dobrom „kuprom“, Nemac Štajbel, koji je sakupio 52 boda, a četvrtu poziciju sa 40 bodova zauzima Milovan Vesnić, sa „audijem RS 3 LMS TCR“.
Odmah iza Vesnića, na tabeli je Nemac Vitke sa „kuprom“ i zatim Poljak Stolarčik sa „audijem“. Naš šampion je uoči polaska u Poljsku rekao i ovo :

„Pripremili smo strategiju za nastavak šampionata. Biće mi izuzetno teško i zaista u Poznanju ne mogu očekivati nešto posebno, prvenstveno zbog ukupnog balasta od čak 80 kilograma. Automobilizam je tehnički sport i čim na trci imate preko 1300 kilograma sve je veoma veoma naporno. Gledaću da sačuvam auto, da nemam kontakte i da sakupim nešto bodova. Na stazi Tor Poznan pojaviće se ukupno 6 domaćih vozača vozača iz Poljske, koji naravno perfektno poznaju stazu a ja ću prvi put voziti u Poljskoj. Mislim da će na stazi biti 15 takmičara. Ipak, to ne znači da se neću boriti, jer mi to nije običaj. Znam samo da ćemo se dobro navozati od Užica do Poznanja, u odlasku i povratku, dva puta po 1400 kilometara.“

Našeg šampiona Milovana Vesnića posle slobodnih treninga očekuju kvalifikacije, u petak u 13.35. Prva trka TCR Evropa Istok Poljska je zakazana za subotu u 11.35, a druga u nedelju u 12.45. Imaćete priliku da sve to pratite putem oficijelnog internet sajta.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije