WRC 2021 – Vodafone Rally de Portugal – Norvežanin Mikelsen zaražen Kovidom

18. мај, 2021. #

Loša vest stigla je za ljubitelje svetskog relija. Odlični Norvežanin, 31. godišnji Andreas Mikelsen, vozač „škode fabije“ i ubedljivo vodeći u kategoriji WRC 2, bio je pozitivan na proveri Kovida. Mikelsen će propustiti relu u Portigalu i nalazi se u kućnoj izolaciji.

„Moraću preskočiti Rally Portugal, ali vratiću se reliju na Sardiniji. Osećam se prilično dobro, imam samo glavobolju i groznicu, ali osim toga osećam se dobro.“ „Psihički sam oboren“, nastavio je Mikelsen……
„Stvarno je teško ostati kod kuće, sada, znajući da će svi ostali biti u Portugalu . To je stvar koja me najviše boli, osim što sam razočarao svoj tim i doveo ih u tešku situaciju. Stvarno mi je žao…. zaista nemam pojma gde sam mogao dobiti COVID-19. Kad su mi se pojavili simptomi, u noći između četvrtka i prošlog petka, mogao sam ući u trag ljudima koje sam upoznao 4-5 dana prije . Tih sam se dana našao u Italiji, na reliju Targa Florio, ali vratio sam se i sa Sicilije. Dakle, pretpostavljam da sam ga uhvatio u Italiji ili na povratku. Prilično sam uveren da moje telo može dobro reagovati na ovaj trenutak. Nadam se da ću se oporaviti dovoljno brzo. Živim živahno i u dobroj sam fizičkoj kondiciji. Želim svom timu, Toksport, puno sreće u reliju. Biće mi jako tužno što se ne takmičim u Rally Portugalu, ali jedva čekam da se vratim zajedno sa svojim timom i s njima učestvujem u Rally Italia Sardegna“ , zaključio je Mikkelsen.
Andreas Mikelsen je odradio 114 WRC relija, ima 3 pobede, 25 podijuma a 2006. je vozio svoj prvi WRC sa „ford fokusom“. Dva puta je bio šampion serije IRC ( 2011.  2012. ) sa „škodom“. U ovogodišnjoj kategoriji WRC , vozi za tim TOKSPORT, „škodu fabiju“….i ima ubedljivu prednost. Sakupio je 68 bodova dok je drugi Bulacija, iz Bolivije, sa 33, treći je Finac Lapi sa 29 a četvrti Norvežanin Ostberg sa 27 bodova.
VODAFONE RALLY PORUGAL se održava krajem ove nedelje.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije