TCR Europe 2021, Pol Rikar 1 – Borković 15. , pobedio Francuz Tedi Klere sa „pežoom“

29. мај, 2021. #

Provansa je zaista prelep deo juga Francuske, a u mestu Le Kastele smeštena je poznata sportska staza Pol Rikar, udaljena samo desetak kilometara od fantastične Azurne obale koja pleni plažama, originalnom bojom mora, raznovrsnim rastinjem i neodoljivim gradjevinskim objektima duž cele obale…..

Ipak, ta lepota Provanse ovog vikenda nije impresionirala našeg trofejnog automobilskog asa, Dušanu Ducu Borkovića, koji je još na slobodnim treninzima i kvalifikacijama počeo tešku i baš deprimirajuću borbu u okviru druge runde veoma jake serije TCR Evropa.
Da odmah naglasimo, Borković je u Francuskoj vozio sa dodatnim balastom od 50 kg. dobijenim posle 4. mesta na kvalifikacijama na Slovakia ringu, a svaki „audi“ je imao povećanu težinu za 20 kilograma.

Pobedio je Francuz Tedi Klere sa „pežoom“ zbog znatno lakšeg automobila…vodio je od početka pa do kraja, tako da ga ni evidentno mnogo bolji vozači nisu mogli stići.

Dušan Borković  je trku na Pol Rikaru završio kao 15. i osvojio je jedan bod…startovao je kao 19. pa se posle tri TCR trke nalazi na 12. poziciji generalnog plasmana sa 37 bodova. Sutra ga očekuje novi start na ovoj istoj stazi i teško je pomisliti da će  biti mnogo bolji…uskoro očekujemo i njegovu uobičajenu izjavu za navijače.

Evo šta je Dušan Borković poručio svojim fanovima, po završetku prve trke u Francuskoj :

Jutros na kvalifikacijama, još na početku mi je pukao menjač, slomio mi se menjač i diferencijal i sve ostalo. Postavili su mi novi menjač…  u četvrtoj krivini prvog kruga smo se svi izudarali, posle sam obišao nekoliko njih…trap mi nije bio dobar…..a i novi menjač nije dobro funkcionisao….nije uvek hteo u brzinu…..za sledeću trku u Zandvortu neću imati taj dodati balans i verujem da ću se boriti za podijum… budimo optimistični…biće dobro…veliki pozdrav svima..“

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije