Goodyear pneumatici za „Audi“ – Nastavak saradnje dve vrhunske kompanije

14. мај, 2021. #

POTPUNO ELEKTRIČNI AUDI E-TRON GT SA GOODYEAR-OVIM PNEUMATICIMA EAGLE F1 ASYMMETRIC 5

Beograd, 14. maj 2021. godine – Audi je već 2019. godine za prvu opremu svojih sportskih terenskih vozila e-tron izabrao Goodyear-ove pneumatike, a dolazak novog, potpuno električnog vozila Gran Turismo predstavlja još jednu važnu prekretnicu u saradnji ove dve kompanije. Naime, Goodyear-ov vrhunski letnji pneumatik Eagle F1 Asymmetric 5 izabran je za prvu opremu obe verzije ovog uzbudljivog električnog automobila, tako da će krasiti, kako model e-tron GT quattro, tako i sportski model RS e-tron GT.

Zahvaljujući Goodyear-ovim inovativnim tehnologijama, pneumatik Eagle F1 Asymmetric 5 spaja luksuznu udobnost sa vrhunskim kočenjem po kiši i upravljivošću na suvoj podlozi, bez povećanja nivoa buke u vožnji. Goodyear-ovi stručnjaci su unapređenje performansi postigli fokusirajući se na savijanje šare gazećeg sloja tokom prenosa bočnih sila. Rezultat su izuzetna preciznost vozila prilikom ulaska u krivinu, viši nivo prianjanja, kao i efikasno i glatko ubrzanje. Bolji je i odziv upravljanja, što vozaču obezbeđuje lakšu kontrolu i uživanje u vožnji.

Pneumatik svojim karakteristikama savršeno zadovoljava složene zahteve električnog vozila Audi e-tron GT, u kojem se prepliću sportski duh, udobnost i izdržljivost. Audiju su, naime, bili potrebni pneumatici, koji će parirati trenutnoj snazi i performansama uzimajući u obzir da električni motori na prednjoj i zadnjoj osovini modela e-tron GT quattro razvijaju 350 kW (476 KS), a kod sportskog modela RS e-tron GT čak 440 kW (598 KS). To omogućava izuzetno dinamična ubrzanja, s obzirom na to da do stotke ubrzavaju za 4,1 odnosno 3,3 sekunde (model RS).

21-inčni pneumatik Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 biće deo obe verzije Audi e-tron GT, i to 265/35 R21 na prednjoj i 305/30 R21 na zadnjoj osovini.

PR.

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije