TCR Evropa Istok 2021 – Hungaroring – Vesniću podijum i 4. mesto ( dopunjeno )

17. април, 2021. #

Naš trofejni internacionalac i uspešni državni prvak, 46. godišnji Užičanin, Milovan Mikica Vesnić, može posle prve dve trke u seriji TCR Evropa Istok  2021. – biti zadovoljan.

Ono što je najbitnije jeste njegova borbenost i ko zna koja po redu potvrda visokog kvaliteta našeg popularnog asa. . Zbog aktuelne zdravstvene situacije Vesnić nije imao priliku da na pravi način testira svoj novi automobil, „audi RS3 LMS“. Prvi put ga je proverio na stazi Navak kod Beograda a malo bolje na pisti autodroma Slovakiaring, neposredno pred dolazaka na Hungaroring.

Već su kvalifikacije pokazale da su skoro identični Vesnićev „audi“ i dve „seat kupre“, Čeha Pekarža i Makeša. Sva trojica su zabeležili vreme u samo 0,3 sekunde, a najbolji je bio Pekarž.

Prva trka je počela loše za našeg šampiona jer Vesnić nije baš najbolje startovao a potom je nesrećno izgubio  drugo mesto. Naime, već u prvoj krivini ga je sasvim nesportski udario pomenuti Makeš a taj potez nije sankcionisan od strane zvaničnika. Ipak, Vesnić je  nastavio zaista srčano i počeo da prestiže rivale koji su ga pretekli na početku. Tom prilikom je pokazao vrhunsku vožnju a na cilju je bio treći i popeo se na podijum.

Druga trka je donela još jedan slab start za predstavnika Srbije. Prema novim pravilima o obrnutom redosledu starta, krenuo je sa sedme pozicije, ubrzo su ga pretekli i Makeš i Pekarž, a onda je opet počela Vesnićeva odlična vožnja i prestizanje rivala koji su bili ispred. U cilju je Mikica bio četvrti i kada se sve sabere može biti zadovoljan učinkom sa ovogodišnjeg Hungaroringa. Morao bi razmisliti o boljem startovanju a nama ostaje da se nadamo budućim valjanim odlukama sudija kada je reč o nesportskoj vožnji.

Na obe trke na Hungaroringu pobede je zabeležio Ćeh Pekarž a sledeći susret majstora volana iz serije TCR Evropa Istok biće 8. maja na Slovakiaringu, kada će se u konkurenciji TCR Evropa predstaviti i naš Dušan Duca Borković, sa novim „audijem“.

Na Hungaroringu su održane i trke u seriji CEZ, gde je konkurencija slabija a naši vozači Nemanja Milovanović i Zoran Kastratović su zabeležili plasmane u samom vrhu.

DOPUNJENO : Milovan Mikica Vesnić je stigao u svoje Gorjane i upravo nam objasnio šta se dogadjalo u trkama na Hungaroringu ..

„Bile su to teške trke i sa previše kontakta sa rivalima. U prvoj trci me je potpuno neočekivano i nesportski udario mladi Čeh Makeš, pa se posle izvinjavao zbog toga. U drugoj trci me je čak sedam puta udarao Italijan Germandini koji je vozio moju prošlogodišnju „kupru“. Zbog tih udaraca sam potpuno poremetio trap, a felne su bile naprsle, pa je prava sreća što sam stigao u cilj. Što se tiče startovanja moraćemo da promenimo podešavanje, „kupre“ inače bolje kreću zbog većeg opterećenja na prednjim točkovima i nemaju puno proklizavanja točkova. Sledi sada trka u Slovačkoj gde je staza šira i lakša za obilaženje.“

Galerija slika

Članci iz iste kategorije