Goodyear dizajnirao pneumatik za Toyotu Aygo X Prologue

7. април, 2021. #

 

Izvanredni konceptualni pneumatik može se pohvaliti izvrsnim performansama i dinamičnim izgledom, upotpunjujući time smeli karakter krosovera.

Beograd, 7. april 2021 – Kompanije Goodyear i Toyota već skoro dve decenije udruženim snagama rade na razvoju inovativnih koncepata, čiji je cilj definisanje mobilnosti u budućnosti. Najnoviji slučaj takve saradnje jeste dizajn pneumatika za konceptualno vozilo Aygo X prologue, novu generaciju gradskog mališana kompanije Toyota, koji u segment vozila iz klase A unosi svež vetar i smeo dizajnerski pravac. Vozilo je odgovor kompanije Toyota na povećanu potražnju za krosoverima, čiji udeo na evropskom tržištu automobila održivo raste, pošto udružuje svestranost i okretnost manjih gradskih automobila sa robusnošću, komforom i prostranošću sportskih terenaca.

U atraktivnom dizajnu vozila Aygo X prologue prepliću se mladalačka razigranost i oštrina. Među glavnim karakteristikama dizajna jeste prepoznatljiva heksagonalna tema, koju stvaraju i svetla za maglu, ventilaciona rešetka i zadnja svetla.

Šestougaoni oblik poslužio je i kao inspiracija za stručnjake iz kompanije Goodyear, koji su ga preneli na dinamički uzorak gaznog sloja i atraktivni bočni zid pneumatika, koji je izrezan laserom, čime su savršeno naglasili moćan karakter vozila. Konceptualni Goodyearov pneumatik ponosi se i robusnim performansama, koje se savršeno uklapaju u dizajn vozila Toyota Aygo X prologue.

Video-prezentaciju vozila Toyota Aygo X prologue sa Goodyearovim konceptualnim pneumaticima možete da pogledate na linku.

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije