Goodyear odlikovan na nezavisnim testovima letnjih pneumatika

31. март, 2021. #

 

Beograd, 31. mart 2021 – Vodeći nemački auto magazini na svojim uporednim testovima letnjih pneumatika potvrdili su izvrsnost Goodyear-ovih pneumatika, pobedivši konkurenciju i osvojivši prvo mesto na čak tri različita testa. Pneumatik Eagle F1 Asymmetric 5 svojim nenadmašnim performansama oduševio je stručnjake magazina „Auto Zeitung” i „Gute Fahrt, a Goodyear-ov najnoviji pneumatik za sportske terence EfficientGrip 2 SUV proslavio se na nezavisnom testu prestižnog časopisa „Auto Bild allrad”.

 

Auto Zeitung dodelio najbolju ocenu i preporuku za ekonomičnu potrošnju goriva

Na testu letnjih pneumatika magazina „Auto Zeitung”1 u segmentu sportskih pneumatika UHP dimenzije 225/40R18 takmičilo se deset različitih brendova. Pneumatik Eagle F1 Asymmetric 5 je svojim izuzetnim performansama na mokroj i suvoj podlozi suvereno pobedio svu konkurenciju i zabeležio neosporno vođstvo nad drugoplasiranim pneumatikom. Ujedno je dobio i nagradu za najefikasniji pneumatik među preporučenim pneumaticima i osvojio preporuku u pogledu ekonomične potrošnje goriva.

 

Pneumatik je bio ispred konkurencije i u kategoriji kočenja na mokroj podlozi. Stručnjaci časopisa „Auto Zeitung” naglasili su da su se performanse Goodyear-ovih pneumatika, pored toga što su izvrsne na mokrim putevima, pokazale vrlo dobrim i pri otporu kotrljanja. Takve performanse pokazuju da je u razvoj uložen veliki napor, jer se samo uz odgovarajuću kompleksnost gumene smese, pneumatik može efikasno kotrljati po zemlji i istovremeno dobro prianjati na mokru podlogu.

 

Eagle F1 Asymmetric 5 oduševio i na testu časopisa Gute Fahrt

Stručnjaci magazina „Gute Fahrt”2 su na test postavili osam letnjih pneumatika u omiljenoj dimenziji 245/40R18Y, a kao daleko najbolji među njima pokazao se Goodyear-ov pneumatik Eagle F1 Asymmetric 5.

Pored preporuka magazina dobio je i najbolju ukupnu ocenu „veoma dobar +”.

 

To je bio jedini pneumatik na testu koji je postigao ocenu „vrlo dobar” po svim kriterijumima performanse, a to su upravljanje na suvoj i mokroj podlozi, ABS kočenje na suvoj i mokroj podlozi, akvaplaning uzdužno i poprečno i na mokroj kružnoj stazi.

 

EfficientGrip 2 SUV dokazao je sveukupne performanse na testu časopisa Auto Bild allrad

Jedan od vodećih nemačkih auto magazina „Auto Bild allrad”3 na svom detaljnom testu, koji je uključivao petnaest kriterijuma performansi, poredio je deset brendova pneumatika SUV.

Goodyear-ov novi letnji pneumatik EfficientGrip 2 SUV sa svojim širokim rasponom performansi ostvario je najveći broj poena, a ujedno se može pohvaliti i kao jedini pneumatik koji je po svim kriterijumima testa uvršten u sam vrh. Test je, kao odraz potreba vozača sportskih terenaca za sveukupnim performansama, obuhvatio performanse na mokrim i suvim površinama i prianjanje na različitim vrstama terena, kao što su pesak, šljunak, trava i blato.

Magazin je istakao da se Goodyear-ov pneumatik može pohvaliti uzornim voznim karakteristikama na svim površinama, sportskim upravljanjem, preciznim upravljanjem i kratkim zaustavnim putem na mokrim i suvim podlogama. Ocenili su i da njegov otpor kotrljanja obećava i veliku uštedu u gorivu.

  1. Auto Zeitung, br. 5, 17. februar 2021 – 1. mesto od deset
  2. Gute Fahrt, br. 3, 19. februar 2021 – 1. mesto od osam
  3. Auto Bild Allrad, 4. mart 2021. Goodyear EfficientGrip 2 SUV 96V proglašen je za ukupnog pobednika testa koji je uključivao sledeće pneumatike: Michelin Primacy 4 96V, Bridgestone Turanza T005 96V, Continental PremiumContact 6 96V, Nokian Wetproof SUV 100V, Falken ZIEX ZE310 EcoRun 96V, Maxxis Premitra 5 HP5 96H, BF Goodrich Advantage SUV 96V, Toyo Proxes Comfort 100V i Imperial EcoSport SUV 100V.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije