Goodyear – Investicija u ponudi usluga autonomne dostave

9. фебруар, 2021. #

 

Goodyear je u sklopu fonda rizičnog kapitala Goodyear Ventures investirao u kompaniju Starship Technologies, koja nudi inovativne usluge autonomne dostave.

Beograd, 9. februar 2021. – Goodyear u sklopu svog fonda rizičnog kapitala Goodyear Ventures sklapa partnerstva i investira u startap kompanije koje posluju u različitim oblastima ključnim za razvoj mobilnosti u budućnosti. Potonje kompanije sa Goodyear-om dele viziju održivih, bezbednih i inovativnih praksi mobilnosti koje ljudima olakšavaju svakodnevni život. Goodyear posebnu pažnju posvećuje i tehnologijama autonomne mobilnosti, zato je u investicioni portfolio fonda dodao i globalnog ponuđača usluga autonomne dostave Starship Technologies. Fond je zajedno sa drugim investitorima spomenutoj kompaniji obezbedio finansijska sredstva u visini od 17 miliona američkih dolara.

Kompanija Starship Technologies osnovana je 2014. godine od strane suosnivača kompanije Skype, Ahtija Heinla i Janusa Friisa i bavi se gradnjom i upravljanjem mreže samovozećih robota za dostavu, koji su posebno dizajnirani za lokalnu dostavu hrane, prehrambenih proizvoda i paketa. Njihovi električni autonomni roboti svakodnevno obavljaju na hiljade dostava u brojnim svetskim gradovima, gde kupcima omogućavaju praktičnu, bezbednu i beskontaktnu dostavu. Nedavno je kompanija obeležila milionitu autonomnu dostavu, što je prvo takvo dostignuće na svetu.

PR.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije