Francuska – „L’Argus“ – Novi Dacia Sandero proglašen automobilom godine

2. фебруар, 2021. #

 

Francuski automobiliski časopis L’Argus proglasio je novi Dacia Sandero Automobilom godine 2021. i Gradskim automobilom godine 2021.

Žiri automobiliskih novinara iz različitih medija (uključujući La Tribune, Le Monde, L’Équipe, RTL, La Voix du Nord i druge) proglasio ga je pobednikom u konkurenciji od 32 modela.

S prodajom od gotovo 2,3 miliona primeraka, od čega trećina prodaje otpada na Francusku, Sandero još od predstavljanja 2008. godine uživa status prvog izbora privatnih kupaca u Francuskoj i ostatku Evrope. Novi Sandero je jednako pristupačan kao i njegovi prethodnici, iako je odvažniji, savremeniji i bitno osvežen novim dizajnom, novom opremom i najnovijom generacijom LPG motora ECO-G i benzinskih motora koji povećavaju efikasnost i smanjuju potrošnju goriva. Upotrebom platforme CMF-B povećan je prostor u unutrašnjosti, opšti utisak kvaliteta iznutra i spolja, udobnost i vozački užitak.

Osim titule Automobil godine 2021. koji dodeljuje časopis L’Argus, Sandero je u prošlosti osvojio i druge evropske nagrade, uključujući titulu Britanskog automobila godine po izboru časopisa Whatcar?, nagradu Good Deal na dodeli automobiliskih nagrada Automobile Awards u Francuskoj i titulu Automobila godine u Rumuniji.

„Upravo predstavljeni novi Sandero nastavlja priču o uspehu svojih prethodnika koji su prodati u gotovo 2,3 miliona primeraka s ciljem da i u narednim godinama održi status najprodavanijeg vozila za privatne kupce u Francuskoj i Evropi. Kao prvo Dacijino vozilo konstruisano na Alijansinoj modularnoj platformi CMF-B, ali i dalje verno Dacijinom duhu, novi Sandero više nego ikad odgovara na zahteve promišljenih kupaca. Titula Automobila godine je priznanje za naš trud i podsticaj da nastavimo da stvaramo privlačna, moderna i pre svega pristupačna vozila. Novi Sandero je savršen primer toga.”, Denis Le Vot, glavni direktor marke Dacia

Izvor: AUTOBLOG.RS + Automania.hr

Foto: L’Argus

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije