43.Dakar reli – Sagmajster prošao Kovid test i spreman je za start

30. децембар, 2020. #
Iz tople Džede u Saudijskoj Arabiji samo za Vas, javlja se novinar Predrag Pedja Milinković :
„Gabor Sagmajster dobio je rezultat PCR testiranja u Džedi i prema očekivanju je negativan, tako da može da se takmiči. Motociklista iz Subotice bio je negativan i na testiranju 25. decembra u Srbiji pre puta na Dakar reli. Sagmajstter je preležao korona virus početkom decembra kad je imao blaži oblik i lečenje je sproveo kod kuće u karantinu.

Nakon dobijenog negativnog PCR testa Gabor može da podigne motor iz luke u Džedi i da ga preveze u bivak kako bi nastavio sa pripremama za tehnički pregled.
– Očekujem težak reli. Dosta ćemo voziti u pustinji, a biće i četiri dana u nekim kamenjarima koliko sam gledao itinerer relija. Imam iskustva iz ovog dela sveta, jer sam godinama učestvovao na Abu Dabi reliju i prošle godine na Dakar reliju u Saudijskoj Arabiji. Moramo paziti motor jer svaki pad može dovesti do oštećenja.
Prolog će biti održan 2. januara na stazi dužine 129 kilometara i specijalnim ispitom od 11 kilometara. Dan kasnije, 3. januara voziće se prva etapa od Džede do Biše koja se nalazi na jugu zemlje i udaljena je 627 km (specijalni ispit 277 km).
– Želim da istaknem i ove godine izuzetnu pomoć ministra omladine i sporta Vanje Udovičića. On je kao vrhunski sportista prepoznao značaj prisustva Srbije na jednom ovakvom događaju i svake godine Ministarstvo omladine i sporta me podržava. Prošle godine država mi je pomogla da kupim nov KTM motor i sa njim se takmičim i ove godine. Sekretarijat za sport i omladinu Vojvodine takođe me podržava i uz ostale moje sponzore uspeo sam 13. put da učestvujem na reliju. Do sada sam 9 puta stigao do cilja i to je opet moja želja – da završim reli. Bio sam prijavljen za Dakar i 2008. ali je tada takmičenje otkazano zbog pretnji terorista u Africi.
Prošle sezone na najtežem auto-moto takmičenju na svetu pobedili su Karlos Sainc sa Minijem (automobili), Riki Brabek sa Hondom (motori), Andrej Karginov sa Kamazom (kamioni), Ignacio Kasale sa Jamahom (kvadovi) i Kari Kejsi sa Kan-amom (UTV). U male moto kategoriji (Original by Motul) trijumfovao je rumunski motociklista Emanuel Đeneš, klupski kolega Gabora Sagmajstera. Naš moto kros šampion je u svojoj klasi zauzeo 24. mesto !“

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije