43.Dakar reli – Gabor Sagmajster se odmara i čeka tehnički pregled

28. децембар, 2020. #

U trimilionsku Džedu, drugi po veličini grad u Saudijskoj Arabiji polako stižu učesnici predstojećeg 43.Dakar relija koji počinje sad u nedelju 3.januara 2021. godine. Očekuje se d0lazak preko 400 vozača a zajedno sa kopilotima, mehaničarima, članovima pratećih eklipa, predstavnicima organizatora, kao i mnogim izveštačima, novinarima i tv ekipama, predstojeći mega maraton okupiće par hiljada gostiju… Podsetimo opet da će 43. Dakar reli imati 12 etapa sa skoro 7000 kilometara i da je cilj predvidjen 15. januara 2021.

Iz Džede se specijalno za nas javio naš stari prijatelj i saradnik, novinar RTS-a, Predrag Pedja Milinković i poručio :

„Nema nekih specijalnih dešavanja jer smo u karantinu 48 sati pa ćemo se onda testirati  i nakon toga možemo normalno da se krećemo. Sada nam je dozvoljeno da budemo  samo 100 metara od kuće u kojoj smo smešteni i  da se tu malo šetamo.. U Saudijskoj Arabiji nema mnogo obolelih od korone izmedju 120 i 180 dnevno na 40 miliona stanovnika. Obavezno je nošenje maske na ulici, kazna iznosi 2.000 evra za one koje uhvate bez te zaštite. 

Naši prijatelji, Norbert Pletl i njegova supruga Tamara sjajno su nas dočekali. Kod njih smo smešteni u kući, u kvartu Šarabajta sa 600 vila, gde žive samo stranci. Vrlo je bezbedno, Saudijci su veoma ljubazni, žele da pomognu i svi  sa kojima smo bili u kontaktu govore engleski. Veliki pozdrav svima u Srbiji a za kraj evo jednog za nas neobičnog podatka….. litar goriva je 25 centi…
U Džedi je danas temperatura vazduha 30 stepeni a narednih dana će biti i toplije. U petak i subotu su zakazani verifikacija i tehnički pregled za učesnike 43. Dakar relija. Posle svih zdravstvenih kontrola mnogobrojni gosti će imati priliku da pogledaju grad koji se danas može podičiti mnogim zanimljivostima a i najvećom zgradom na svetu, a to je Kraljevska kula sa neverovatnom visinom – od JEDNOG KILOMETRA !

Galerija slika

Članci iz iste kategorije