43.Dakar reli – Gabor Sagmajster otputovao na svoj 14. maraton

26. децембар, 2020. #

Rano jutros, naš najpoznatiji motociklista i višestruki moto kros šampion Srbije, 49. godišnji Subotičanin Gabor Sagmajster, krenuo je put Saudijske Arabije, gde će iz grada Džede u nedelju 3. januara 2021. startovati na 43. Dakar reliju, najvećem maratonu sveta.

Sa Sagmajsterom su krenuli i  njegovi prijatelji, novinar RTS-a Predrag Milinković i novinar RTV-a Mark Zakinski a po običaju ga je iz Subotice do beogradskog aerodroma dopratio stari drug Risto Radulović.

Gabor Sagmajster će voziti za svoj Sagmajster tim. Biće sa motociklom KTM u kategoriji Male Moto, gde nije dopušteno asistiranje mehaničara. Predstojeći 43. Dakar reli biće sastavljen od 12 etapa i biće dugačak 6200 kilometara sa čak 4767 kilometara brzinskih ispita. Biće podeljen na dva dela, a posle prvih 6 etapa uslediće dan odmora. Taj najveći maraton sveta biće izuzetno težak, kao i minulog puta, takmičare očekuju paščane dine, ali i vožnja po teškim zemljanim i kamenitim predelima. Naš Gabor Sagmajster će nositi broj 89.

Podsetimo da je Gabor Sagmajster jedini motociklista Srbije koji je uspeo da stigne na cilj tog najvećeg maratona današnjice, koji je prvi put održan u Africi 1979. godine. Godine 2008. reli je otkazan zbog pretnji terorista i preseljen u Južnu Ameriku gde je održavan  zaključno sa 2019. godinom a potom je opet prebačen na drugu lokaciji, u Saudijsku Arabiju. Sagmajster je uspeo  da stigne do cilja Dakar relija čak DEVET puta, a tri puta je odustao. Želimo  mu da i ovom prilikom stigne do cilja a svojim navijačima je poručio:

„Hvala svima koji su mi pomogli da evo i po 14. put dodjem na veličanstveni auto moto maraton, najveći i najteži na svetu. Daću sve od sebe, imam zaista veliko iskustvo i ničega se ne plašim. Samo da me motocikl posluži i verujem da ću na cilju, 15. januara raširiti opet zastavu Srbije“.

Poklonici brzine i Dakar relija imaće priliku da na ovom mestu prate najzanimljivija dešavanja na 43.Dakar reliju u Saudijskoj Arabiji.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije