Niko Pulić vozi u trci Nascara, na Grobniku, kod Rijeke ( 14. i 15. novembar 2020 )

12. новембар, 2020. #

Iz Zagreba nam se upravo javio poznati i trofejni reli suvozač Davor Devunić, popularni „Deva“ i kratko poručio .

„Samo da vam javim da moj timski drug i kolega sa relija, naš legendarni as Niko Pulić, sad za vikend debituje na riječkom Grobniku u trci Naskara. Neće mu biti lako jer će se prvi put naći za volanom jednog užasno snažnog automobila čiji motor ima preko 400 konja, ali s obzirom da je reč o baš iskusnom majstoru volana koji iza sebe ima bezbroj trka na kružnim stazama, pobede na evropskim brdskim trkama i na mnogim relijima, verujem da će sve biti u redu. Pozdravite sve sportske prijatelje u Srbiji i čuvajte se  ove lude korone…moramo da pobedimo“

Podsetimo da Dubrovčanin Niko Pulič ima 57 godina. Puno puta je bio šampion Hrvatske, a tri godine za redom i šampion Evrope na brdskim stazama, sa „bmw M3“. Sa svojim suvozačem Davorom Devunićem i sada vozi mnoge relije i pobedjuje. Najavio je i obeležavanje 40 godina svoje karijere i učešće na WRC dogadjaju u Hrvatskoj, sledeće godine.

U vikendu pred nama na Grobniku će se voziti evropski Naskar uz učešće 22 automobila, zbog svega poznatog, bez publike. Niko Pulić je novinarima rekao da će na Grobniku voziti i nekadašnji poznati šampion formule jedan, Kanadjanin Žak Vilnev, a Pulić će se takmičiti za italijansku ekipu Alex Caffi Motorsport, tim bivšeg vozača F1.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije