ERC 2020, 2.Rally Hungary – Pobedio Mikelsen, Lukjanuk prvi u šampionatu Evrope

11. новембар, 2020. #

U pravom jesenjem ambijentu 39 posada se nadmetalo na klizavim asfaltnim putevima relija Madjarska. Posle 16 brzinskih ispita ubedljivo je pobedio Norvežanin Andreas Mikelsen, sa „škodom fabijom reli 2 Evo“. Mikelsen je već posle prvih ispita počeo da povećava vodjstvo a pratili su ga Rus Lukjanuk sa „sitroenom C3 R5“, Irac Kreg Brin u „hjundaiu i20 R5“ i mladi Švedjanin Oliver Solberg sa „škodom fabijom reli 2 Evo“.

Brin je odustao zbog kvara agregata, Oliver je popustio ( osvojio je 4. mesto ) a Lukjanuk je dobio penalizaciju od 5 minuta zbog pogrešnog i preranog ulaska u vremensku kontrolu ( plasirao se na 13. mesto ). Sama završnica se odigrala u znaku potpune dominacije Mikelsena.  U cilju je imao prednost od minut i 30. Na podijumu su bili Mikelsen, Munster i Larena.

Sledeći reli je zakazan za 26. novembar na Kanarskim ostrvima a u generalnom plasmanu reli šampiionata Evrope ubedljivo vodi Aleksej Lukjanuk ispred malog Solberga. Svi takmičaeri su se pridržavali novih pravila povodom aktuelne Kovid situacije, baš kao i odlični majstor relija Kreg Brin, fotografisan posle odustajanja, pored svog „hjundaia“.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije