Audi RS e-tron GT

6. новембар, 2020. #

 

Audi će uskoro i zvanično predstaviti serijski e-tron GT koji je inače u formi koncepta pre dve godine promovisan na sajmu automobila u Los Anđelesu.

Nemci ovim modelom planiraju da konkurišu Teslinom Modelu S, a kako se najavljuje proizvodnja će se odvijati u Neckarsulm fabrici u Nemačkoj gde se inače pravi i Audi R8. Po nekim ranijim najavama, serijski Audi e-tron GT će imati pogon na sva četiri točka, a autonomija će iznositi oko 400 km.

Audi e-tron GT u koncept verziji je dugačak 496 cm, širok 196 cm, visok 138 cm i ima međuosovinsko rastojanje od 290 cm.

Audi je takođe potvrdio da će istovremeno sa regularnom verzijom biti lansirana i top varijanta nazvana RS e-tron GT.

RS e-tron GT će biti prvi potpuno električni automobil koji će razviti Audi Sport, pri čemu će se odlikovati aero body paketom (uključujući proširenja blatobrana i agresivni zadnji difuzor), kao i krovom od ugljeničnih vlakana, novim točkovima (do 21 inča), podešavajućim oslanjanjem i karbon-keramičkim kočnicama.

Audi RS e-tron GT će imati dva elektromotora i litijum-jonske baterije od 93.4 kWh (bruto), dok će snaga iznositi 598KS (uz overboost funkciju 646KS i 830 Nm).

Najavljuje se da će ubrzanje do 100 km/h iznositi manje od 3,5 sekundi, kao i da će najveća brzina biti el. ograničena na 250 km/h.

Što se tiče autonomije ovog 2350 kg teškog automobila, pominje se domet od 400 km, kao i podatak da će za punjenje 80% kapaciteta baterija na brzom punjaču biti potrebno oko 22 minuta.

Na kraju, RS e-tron GT bi trebalo da ima cenu od oko 138.000 evra.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Render: Autocar.co.uk

Galerija slika

Članci iz iste kategorije