Valentino Rosi pozitivan na virus korona

16. октобар, 2020. #

 

Vozač Jamahe Valentino Rosi pozitivan je na virus korona, preneo je novinar Sajmon Paterson.

Kako piše Sport Klub, to je među vozačima drugi slučaj ukupno, a prvi u Kraljevskoj klasi. Do sada nijedan pozitivan slučaj novog virusa nije uticao na nastavak šampionata.

„Nažalost, jutros kada sam se probudio nisam se osećao dobro. Bolele su me kosti i imao sam blagu temperaturu, odmah sam se obratio lekaru i testiran sam dva put. Brzi PCR test je pokazao da sam negativan, baš kao i test koji sam uradio u utorak. Ali, drugi test čiji sam rezultat dobio u 16 časova bio je, nažalost, pozitivan. Razočaran sam što ću propustit trku za Veliku nagradu Aragona. Voleo bih da sam optimista po tom pitanju, ali siguran sam da neću voziti. Tužan sam i ljut jer sam dao sve od sebe da poštujem protokol. Iako je moj test u utorak bio negativan, ostao sam u samoizolaciji nakon povratka iz Francuske. Tako je kako je i ne mogu da uradim ništa da promenim situaciju. Sada ću pratiti sve savete lekara i nadam se da će mi uskoro biti mnogo bolje“, napisao je Rosi na Tviteru.

Rosi će propustiti trku za Veliku nagradu Aragona predstojećeg vikenda, a za sada nema detaljnijih informacija o njegovom stanju.

Sva dešavanja sa Velike nagrade Aragona pratićete u direktnim prenosima na kanalima Sport Kluba, a u petak prvi trenizi su zakazani za 9 sati u Moto 3 klasi.

Autoblog.rs ( Sport klub )

Galerija slika

Članci iz iste kategorije