Goodyear spreman za WTCR

11. септембар, 2020. #

Goodyear spreman za početak prvenstva turing automobila u okviru WTCR

Krajem sledeće nedelje na belgijskoj stazi Zolder otpočinje nova sezona svetskog šampionata FIA za turing automobile (FIA World Touring Car Cup). Goodyear, koji je i zvanični partner prvenstva, kao ekskluzivni dobavljač pneumatika svojim trkačkim pneumaticima Eagle F1 SuperSport i opremiće sve takmičarske ekipe. Takmičare očekuje uzbudljiv tempo, pošto će se svih 16 trkačkih kvalifikacija ove prestižne serije odviti u naredna dva meseca.

Beograd, 11. septembar 2020 – Nakon letnjeg zagrevanja na virtualnom prvenstvu WTCR 12. i 13. septembra na stazi Zolder motori turing automobila ponovno će zaurlati i uživo. Ovogodišnje sezone ulogu ekskluzivnog dobavljača pneumatika preuzeo je Goodyear, koji je sklapanjem dugogodišnjeg ugovora dodatno učvrstio svoj položaj u svetu motosporta. Trka koja će otvoriti prvenstvo ujedno će biti i prvi takmičarski nastup Goodyearovih pneumatika Eagle F1 SuperSport na turing auto trkama iz samog svetskog vrha.

Sve ekipe će se po suvom vremenu takmičiti sa glatkim trkačkim pneumaticima Eagle F1 SuperSport sa samo jednom specifikacijom, a na raspolaganju će im biti i specifikacije za kišu. U Goodyearu su objasnili da je razvoj ove posve svestrane smese za pneumatike zahtevao mnogo truda pošto su morali da obezbede da odgovara tako širokom spektru uslova na raznoraznim stazama WTCR kao i razlikama samih takmičarskih automobila. Na prvenstvu inače učestvuje čak sedam proizvođača – Hyundai, Honda, CUPRA, Lynk & Co, Audi, Renault i Alfa Romeo.

 

Odluka da umesto brojnih smesa koriste samo jednu specifikaciju je veoma važna jer su trke WTCR sprinti sa velikom brzinom, bez zamene pneumatika u toku same trke. Istovremeno su tako smanjeni troškovi i količina tereta za transport, što je od ključne važnosti za svetsku seriju poput WTCR.

 

Ovogodišnja sezona će se zbog prilagođavanja aktuelnim prilikama inače odvijati samo na šest evropskih staza, a kalendar će biti znatno zgusnut. Nakon otvaranja u Belgiji, trkački karavan seli se u nemački Nirburg, slovački Slovakiaring, mađarski Hungaroring i španski Aragon. Završno dešavanje sezone održaće se 14. i 15. novembra na italijanskoj stazi Adria.

PR.

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije