TCR Istočna Evropa 2020. Slovakiaring – Borković deklasirao rivale

22. август, 2020. #

Dugajlija iz Pančeva, naš najbolji internacionalac kada je reč o automobilskim turing trkama, 35. godišnji šampion Dušan Duca Borković, potpuno je dominirao na stazi Slovakiaring, u Slovačkoj, u prvoj trci drugog vikenda serije TCR Istočna Evropa.

Borković je u svom vrhunski pripremljenom „hjundaiu i20N“ ( tim M1RA iz Madjarske ) bio najbrži na kvalifikacijama, odlično je startovao sa pol pozicije i u cilj ušao sa ogromnih 24.096 sekundi prednosti !!!!!!…… u odnosu na drugoplasiranog vozača, Čeha Kourila koji je bio u automobilu iste marke i specifikacije..Treće mesto je pripalo Austrijancu Soubeku, sa „audijem“ i sa + 24.348 sekundi zaostatka.

Naš najbolji automobilista je posle dve pobede u Hrvatskoj dobio dodatni balast od 60 kilograma, ali su zaista vrsni majstori i inžinjeri iz Budimpešte, iz tima M1RA, poznatog Norberta Mihelisa znalački doterali „hjundai“ sa brojem 62, koji je prosto leteo stazom. Naravno Borković je opet prikazao svoj raskošni talenat i neosporno znanje, pa je u zbiru pobeda bila više nego ubedljiva.

Na trci se nije pojavio naš ugledni as Milovan Mikica Vesnić, kojem i pored mnogih intervencija nije bilo omogućeno da udje u Slovačku bez 14. dnevnog karantina zbog aktuele situacije sa korona virusom. Čini se da su Slovaci ovom prilikom i s tim u vezi načinili baš veliku grešku.

U nedelju je na programu nova trka na Slovakiaringu. Borković će opet startovati sa pol pozicije i sasvim je razumljivo očekivati njegovu novu pobedu i novo intoniranje himne Srbije…

Galerija slika

Članci iz iste kategorije