2020 Mercedes-AMG GT R F1 Safety Car

2. јул, 2020. #

 

Dok čekamo predstojeći vikend i VN Austrije u šampionatu Formule 1, Mercedes-AMG je pokazao automobil koji će služiti kao Safety Car u ovom takmičenju.

Na slikama je specijalni Mercedes-AMG GT R, Safety Car u Formuli 1 za novu sezonu, koji dolazi u srebrnoij boji, kao i grafikom u duginom bojama i podrškom kampanji „WeRaceAsOne“.

Za pogon se brine 4,0 litarski biturbo V8 motor sa 430 kW/585KS, ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 3,6 sekunde, a može do maksimalnih 318 km/h.

Treba napomenuti da Mercedes-AMG GT R F1 Safety Car između ostalog ima i crne točkove od 19 i 20 inča, high-performance kočioni sistem sa keramičkim diskovima, rotaciju na krovu, F1 grafiku na eksterijeru…

Takođe, tu je i Mercedes-AMG C 63 S Estate kao F1 Medical Car za hitne medicinske intervencije. Automobil ima svu neophodnu medicinsku opremu (defibrilator,  respirator…), dok se pod haubom nalazi 4,0 litarski biturbo V8 agregat, u kombinaciji sa AMG SPEEDSHIFT MCT menjačem. I ovde su u paketu specijalna grafika, karbon-keramički kočioni sistem, alu točkovi, rotacija na krovu…

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Galerija slika

Članci iz iste kategorije