Novi Dacia Sandero do kraja godine

1. април, 2020. #

 

Magazin Auto Bild je objavio nove rendere kojima pokazuje kako bi trebalo da izgleda nova, treća generacija Dacije Sandero.

Treba podsetiti da su Sandero i Logan aktuelne generacije predstavljeni 2012. godine na sajmu u Parizu, a početkom 2013. im se pridružio i karavanski Logan MCV.

Novi Sandero će biti napravljen i na novoj platformi, što u praksi znači da će umesto B0 arhitekture biti upotrebljena CMF-B platforma. Takođe, automobil će biti dugačak oko 410 cm, dakle nekoliko cm više nego sadašnji model, dok će prtljažnik imati zapreminu od oko 330 litara.

Uz moderniji eksterijer, pominju se i prostraniji enterijer sa kvalitetnijim materijalima i bogatijom opremom (i uz moderniji infotainment sistem).

Što se motora tiče, u gami će se verovatno naći benzinac sa 75KS, turbo sa 100KS, kao i dCi dizelaš sa 85KS (a možda i u verziji sa 115KS). Moguće je da će neke verzije dobiti i mild hybrid sistem (pojedini izvori kažu da će ga imati Sandero Stepway), a opet će se nuditi i TNG varijanta.

Sandero Stepway opet neće dobiti 4×4 pogon, pa će pažnju kupaca i dalje privlačiti povišenim klirensom i dodatnim zaštitnim elementima za eksterijer (modifikovani branici, pragovi, proširenja blatobrana, krovni nosači…).

Premijera novog Sandera će biti održana do kraja ove godine, mada će njegova prodaja verovatno startovati početkom 2021.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije