Knjiga „Trkačka pozornica“ i dalje u knjižari „Zlatno runo“

25. фебруар, 2020. #

Jedina knjiga sa pričama o sportskim automobilistima Srbije, već dobro poznata „Trkačka pozornica“, i dalje se može naći jedino u beogradskoj knjižari “ Zlatno runo“ ( Svetogorska 3, kod Radio Beograda ). Direktorka knjižare, gospodja Snežana Ranković, obavestila nas je da za knjige o sportistima ne vlada veliko interesovanje, pa čak i kada je reč o publikacijama sa pričama o Novaku Djokoviću i Kristijanu Ronaldu. Ipak, „Trkačka pozornica“, knjiga o srpskim majstorima volana našla je svoje kupce.

Podsetimo da se u „Trčakoj pozornici“ govori o velikanima auto i moto sporta u Srbiji i Jugoslaviji, kao što su Milivoje Božić, Mihajlo Borisavljević, Jovica Paliković, Branko Bata Nadj, Milun i Milovan Mikica Vesnić, Pavle Komnenović, Miodrag Miki Živanović, Nebojša Boban Atanacković, Nestor Milanov, Dragoslav Kule Perišić, Gabor Sagmajster, Dušan Duca Borković….i još o preko STO vozača koji su u minulom vremenu ispisali istoriju auto moto sporta na ovom prostorima.

Pored već dobro poznate knjige „Moj svet brzine“ koja je posle objavljivanja 2008. godine vrlo brzo u kompletnom tiražu stigla do onih kojima je i bila namenjena, i danas je nema u prodaju, od primeraka „Trkačke pozornice“ ostalo je još samo nekoliko desetina knjiga….

Mnogi se pitaju da li će autor pomenutih izdanja, doajen novinarstva, danas 70. godišnji srpski žurnalista Djordje Djenić, pripremiti još nešto o svetu brzine…..nadamo se da će se i to dogoditi…

Djordje Djenić i danas redovno piše, sada mahom o novitetima automobilske industrije, medjutim , zaokupljen je i izveštajima o Reli šampionatu sveta, popularnoj seriji WRC.
Djordje Djenić je autor i vlasnik sajta „Moj svet brzine“, stručni je konsultat i autor sportskih priloga najpopularnije televizijske emisije „Vrele gume“..a  tekstove mu redovno preuzimaju portali „Vrele gume“, „Autoblog“, „Vesti“, „Naslovi“….
Njegova nedavna reportaža o legendarnom Italijanu Taciju Nuvolariju, pobedniku gran pri trke oko Kalemegdana 1939. i poseta Nuvolarijevom rodnom mestu Kastel D,Ario, do sada ima preko 28.000 pregleda na poznatom internet portalu „Vrele gume“….

Galerija slika

Članci iz iste kategorije