„Vrele gume“ na putu od Atlantika do Pacifika, u srcu Kostarike

4. јануар, 2020. #

Televizijski novinar Miodrag Piroški PIRA i njegova baš dinamična supruga Lidija Piroški, sasvim verovatno autorka buduće knjige o putovanjima, po svom običaju ne mogu da miruju i nastavljaju sa krstarenjem i upoznavanjem novih zemalja…

Posle originalnih i zanimljivih reportaža sa kontinenta AFRIKE, Novu 2020. godinu su započeli  radno iz CENTRALNE AMERIKE, ovom prilikom uz podršku AIR FRANCE i MAXBET-a.
Tema novih PLANETARIJUM televizijskih i blog putopisa je nama malo poznata Kostarika. U nameri da svojim izveštavanjem u reportažama spoje obalu  Atlanskog okeana i Pacifika, tačnije Karibskog mora, pred VRELIM GUMAMA je nekih 500 kilometara loših puteva Kostarike, al, i inspirativne prirode, srdačnih ljudi i raznovrsne hrane.
Krenuli su 1. januara sa Pacifika iz grada Tamarindo, turističke atrakcije zapadne obale a krajnji cilj je na istoku Kostarike u zalivu Porto Viejo.
Već po prvim ekskluzivnim fotografijama i utiscima  biće ovo još jedna od originalnih avantura bračnog para PIROŠKI, koje se pamte. Od jedne do druge obale su neprekidne šume, plantaže južnog voća ali i opasnosti raznih vrsta.
Osim putopisnih tema, specijalnost lepše polovine ovog novosadskog novinarskog tandema je kultura, botanika i zaštita prirodnih resursa, čime njihovi PLANETARIJUM putopisi imaju mnogo veću težinu od običnog „skitanja“ svetom. Oni nam donose pozitivan uticaj drugih kultura i njihovih običaja kao najbolji „pelcer“ da i mi budemo bolji i kulturniji na nacionalnom nivou.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije