Toyota lansirala novi B-Suv

17. јануар, 2020. #

 

Još jedan model u gami za evropsko tržište, razvijen na potpuno novoj GA-B arhitekturi

 

  • Novi prepoznatljivi SUV B segmenta tržišta kompaktnog, dinamičnog dizajna i jedinstvenog karaktera proizvodiće se u Francuskoj

 

  • Baziran je na prilagodljivoj platformi Toyota New Global Architecture GA-B, koju deli s potpuno novom generacijom modela Yaris

 

 

Toyota Motor Europe (TME) planira uvođenje potpuno novog modela u svoju ponudu za evropsko tržište, manjeg SUV-a razvijenog na novoj platformi GA-B.

 

Ime novog kompaktnog SUV-a, planirane količine, kao i početak prodaje biće objavljeni naknadno. Za sada je otkriven samo stilizovani obris budućeg automobila.

 

Zahvaljujući velikoj prilagodljivosti, nova platforma GA-B može da bude temelj za vozila različite širine, dužine, međuosovinskog razmaka, kao i visine.

 

Ovaj model će se pridružiti uspehu Yarisa u Evropi i očekujemo da će oni zajedno činiti oko 30 odsto Toyotine prodaje u Evropi do 2025“ – rekao je Matt Harrison, izvršni podpredsednik TME-a: „Nećete morati dugo da čekate kako bi videli konačan izgled, a tada ćete se uveriti da to nije samo Yaris s drugačijom karoserijom i povišenim sistemom oslanjanja, nego potpuno novi B-SUV model kompaktnog i dinamičnog izgleda i jedinstvenog karaktera”.

 

Novitet će se proizvoditi u fabrici Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) u Onnaingu, blizu Valenciennesa u Francuskoj, usporedo s Toyotom Yaris.

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije