Gabor Sagmajster otputovao na 42. Dakar reli

27. децембар, 2019. #

 

Poznati motociklista Subotice, naš hrabri Madjar i višestruki šampion moto krosa, GABOR SAGMAJSTER, danas je otputovao na predstojeći 42. DAKAR RELI 2020.

Kao što je poznato GABOR SAGMAJSTER je jedini motociklista SRBIJE koji je uspeo da završi najveći maraton sveta – DAKAR RELI, koji se vozi van puteva i  dugačak je oko 10.000 KILOMETARA . To mu je pošlo za rukom čak OSAM PUTA ( tri puta je odustao ). Najbolji plasman mu je bio 2014. godine, u ARGENTINI, BOLIVIJI i ČILEU, kada je medju motociklistima zauzeo 53. mesto.

DAKAR RELI je nastao još 1978. godine kada je počeo u glavnom gradu Francuske, PARIZU, a završio se u glavnom gradu afričkog Senegala, u DAKARU, Bila je to ideja francuskog motocikliste TIERI SABINA koji je igrom sudbine i poginuo na DAKAR RELIJU, u helikipterskom udesu, 1986. godine.

Sve do 2008, godine vozilo se po SAHARI, a onda je zbog pretnji terorista da će posle ubistava novinara to isto uraditi i sa učesnicima maratona, DAKAR je prebačen u Južnu Ameriku gde se održavao 11 godina. Zbog raznih problema u zemljama Latinske Amerike naredni 42. DAKAR RELI će biti održan u SAUDIJSKOJ ARABIJI i to u sledećih pet godina.

GABOR SAGMAJSTER je otputovao danas na svoj 12. DAKAR RELI a voziće na novom motociklu. Sa njim su krenuli novinar MARK ZAKINSKI i prijatelj PAJO MILODANOVIĆ.

42. DAKAR RELI se održava od 5. do 17. januara 2020.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije