Bentley Continental GT Pikes Peak edition

4. децембар, 2019. #

 

Bentley je pripremio specijalnu ediciju modela Continental GT, i to kako bi podsetio na njihov rekord koji su krajem juna postavili na ČUVENOJ BRDSKOJ STAZI U AMERICI, Pikes Peaku.

Podsećanja radi, Continental GT je 19.98 km dugačku rutu Pikes Peaka sa 156 krivina prešao za rekordnih 10:18.488 minuta (što je za 8,4 sekunde brže od prethodnog rekorda za serijska vozila iz 2015. godine), uz prosečnu brzinu od 112 km/h.

Zato ovaj specijalni Bentley Continental GT ima Radium by Mulliner boju po uzoru na boju automobila sa Pikes Peaka. Sem toga, tu su i aero body kit od ugljeničnih vlakana, gloss black detalji, zelena kočiona klešta, 22-inčni gloss black točkovi, gume, Pirelli P Zero, Pikes Peak oznake na prednjim blatobranima, kao i broj „100“ na prednjem grilu (u čast 100-godišnjice kompanije).

Takođe, za unutrašnjost su predviđena crna kožna sedišta, alkantara, zeleni kontrastni šavovi, detalji od ugljeničnih vlakana, Pikes Peak bedževi, Pikes Peak logo na naslonima za glavu i B&0 audio sistem.

Pod haubom je 6,0 litarski twin-turbo W12 motor sa 635KS i 900 Nm, u kombinaciji sa 8-stepenim automatskim menjačem. Pogon je na sva četiri točka, ubrzanje do 100 km/h iznosi 3,6 sekundi, a najveća brzina je 333 km/h.

Na kraju treba napomenuti da će se za proizvodnju ovog automobila brinuti odeljenje Mulliner u fabrici Crewe, gde će biti napravljena ograničena serija od samo 15 primeraka.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Galerija slika

Članci iz iste kategorije