Markes opet osvojio BMW M Award i dobio BMW X4 M Competition

17. новембар, 2019. #

BMW je i ove godine nagradio vozača sa najviše osvojenih bodova tokom Moto GP kvalifikacija, a to je u ovoj sezoni španski motociklista Mark Markes.

BMW M je dugogodišnji partner Dorne Sports, organizatora Moto GP-a, pri čemu je ovo već 17. izdanje BMW M Awarda. Pobednik BMW M Awarda na kraju svake sezone kao nagradu dobije BMW M automobil, a ove godine to je BMW X4 M Competition u Toronto Red metalik boji i sa Merino Adelaide Grey kožom u enterijeru. Automobil je Markesu uručen ovog vikenda u Valensiji.

BMW X4 M Competition pokreće 3,0 litarski TwinPower Turbo motor sa 375 kW/510KS i 600 Nm obrtnog momenta, dovoljno za ubrzanje do 100 km/h u trajanju od 4,1 sekunde i za el. ograničenih 250 km/h (opciono može da bude i 285 km/h).

Sve to uz uz 8-stepeni Steptronic Sport automatik, M xDrive pogon na sva četiri točka, M Sport diferencijal, M aero body kit (veći otvori za vazduh na prednjem delu, širi blatobrani, zadnji spojler..), M retrovizore, crne prednje „bubrege“, adaptivno M oslanjanje, high-performance kočnice (diskovi 395 mm napred i 370 mm pozadi), M alu točkove od 21 inča, sportski izduvni sistem, kao i doterani enterijer sa kožom, ugljeničnim vlaknima, sportskim sedištima, M volanom i sportskim pedalama.

Treba pomenuti da je Markesu ovo već sedmi put da dobija BMW M Award, kao i da su BMW M Award u prošlosti osvajali i Rosi i Stoner (po tri puta), Lorenco (dva puta), a Žiberno i Hejden po jednom.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Galerija slika

Članci iz iste kategorije