Радио Београд прославља 95. рођендан

1. октобар, 2019. #

Радио Београд, најстарији електронски медиј на Балкану, ове године обележава девет и по деценија постојања. Првог октобра 1924. године, покретањем програма станице „Београд-Раковица“, почело је исписивање живописне историје Радио Београда, који је током деценија израстао у националну, културну и медијску установу највишег ранга.

Радио Београд негује језичку и говорну културу, вишезначно и дубински осветљава друштвене феномене, увек ослушкује жеље и потребе слушалаца у Србији и у дијаспори, и наставља да усмерава и поставља стандарде у области радиофонског стваралаштва.

Од недавно, програм се, са предајника на Авали, емитује у ДАБ+ технологији, у оквиру РТС Планете покренута су четири специјализована веб канала, а активан је и ТА сервис за обавештавање о стању на путевима.

У 13 часова, у Свечаној сали САНУ, у згради одакле је 24. марта 1929. Радио Београд започео свакодневно емитовање програма, Дан Радио Београда биће обележен свечаном академијом и уручењем Награда „Златни микрофон“ заслужним појединцима за дугогодишњи рад, допринос квалитету и слушаности програма. Међу добитницима признања је и песник Љубивоје Ршумовић.

Вечерас, на Другом програму РТС-a у 21 час, биће приказана специјална емисија „95 година Радио Београда – из века у век“.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije