2020 Nissan Titan

27. септембар, 2019. #

Kao što je i najavio prošle nedelje, Nissan je na State Fair-u u Teksasu i zvanično predstavio obnovljeni pick-up Titan (aktuelna generacija je na tržištu od 2016. godine).

Sem standardnih verzija, prikazan je i Titan Pro-4X, više off-road fokusirana verzija koju odlikuju i mat crna detalji, crvene kuke za vuču i logo sa natpisom Nissan u Lava Red boji.

Sve u svemu, obnovljeni Titan je dobio izmenjeni prednji deo, sa doteranim svetlima, maskom i branikom, kao i LED svetla pozadi (kod verzija Pro-4X, SL i Platinum Reserve) i novi dizajn alu točkova.

Ističe se i modernizovani enterijer sa novom instrument tablom i modernijim infotainment sistemom (8.0-inčni ili 9.0-inčni ekran, uz Apple CarPlay i Android Auto).

Budući da je iz ponude izbačen 5,0 litarski Cummins V8 turbo-dizelaš, obnovljeni Titan će kupcima biti dostupan samo sa 5,6 litarskim V8 benzincem koji sada raspolaže sa 406KS i 559 Nm obrtnog momenta.

Takođe, novost je i 9-stepeni Jatco automatski menjač koji zamenjuje prethodni 7-stepeni zbog bolje ekonomičnosti i ubrzanja.

U opremi može da bude i 485W Fender audio sistem sa 12 zvučnika, a svaki 2020 Titan između ostalog dolazi sa sistemom automatskog kočenja sa detekcijom pešaka, monitorom mrtvog ugla i sistemom za upozorenje o napuštanju kolovozne trake. Dostupni su i adaptivni tempomat, upozorenje na frontalni sudar i kamera sistem.

Prodaja na američkom tržištu će početi u prvom kvartalu sledeće godine, sa izborom između King Cab i Crew Cab verzija, kao i 2WD i 4WD pogonom.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Galerija slika

Članci iz iste kategorije