Odleteo je u visine neponovljivi voditelj, pesnik i novinar Sveta Vuković

4. август, 2019. #

Čuli smo se nedavno i dogovorili da se vidimo, da malo prošetamo pokraj njegove zgrade u Košutnjaku, u Skojevskom naselju…..nažalost, do toga nije došlo…

U Beogradu je danas, u svom stanu, umro, mirno i u snu, SVETISLAV SVETA VUKOVIĆ, rodjen 3.februara 1936. u Štitarici kod Mojkovca. Šta je bio i gde je radio ? Bio je fenomenalni prijatelj, maestralan pesnik, perfektan spiker i voditelj, za mene možda i najbolji kojeg sam upoznao, uvek nasmejan i večito pozitivno raspoložen.
Znali smo se punih 50 godina i proveli vreme družeći se i radeći u RADIO BEOGRADU, u Hilandarskoj broj 2.

Sveta, ili „Ćale“, kako smo ga zvali, bio je odličan poznavalac sporta, prijatelj baš velikog broja sportista, jedan od voditelja čuvene emisije VREME SPORTA I RAZONODE….napisao je preko 500 tekstova, što za nekadašnju pravu narodnu muziku, što za zabavnu…..Napisao je puno tekstova za decu i objavio više knjiga za najmladje. Čast mi je što je za svog sradnika, u tom prelepom poslu za klince, odabrao moju malenkost i naveo :

„Mom, drugaru, kolegi i ličnom ilustratoru – što će reći i najboljem koga znam“

Mislim da se i posle dugo, dugo godina neće zaboraviti njegova knjiga i pesma, „Pozdravite moga tatu“. U toj i ostalim knjigama za decu nalaze se antologijski stihovi SVETE VUKOVIĆA.
Pre tačno 10 godina objavio je brošuru pod naslovom KOŠARKAŠKE LEGENDE,  recenzent mu je bio takodje sjajni novinar i sportski reporter Miodrag Stojiljković.

Djordje Djenić – Beograd, 04.avgust 2019.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije