Lamborghini Aventador SVJ 63 Roadster i Huracan EVO GT Celebration

17. август, 2019. #

 

 

Lamborghini na događaju Monterey Car Week u Kaliforniji predstavlja nekoliko novih verzija već postojećih modela, među njima i Aventador SVJ 63 Roadster (SVJ – Super Veloce Jota).

Aventador SVJ 63 inače već postoji u Coupe verziji, dok je premijeru u Kaliforniji sada dakle imala i Roadster varijanta.

Ističu se elementi od ugljeničnih vlakana (okvir vetrobrana, poklopac motora i krov), SVJ 63 grafika i specijalni Leirion točkovi u mat titanium finišu.

Unutrašnjost odlikuju digitalna instrument tabla, koža, alkantara i ugljenična vlakna, kao i infotainment sistem sa podrškom za Apple CarPlay.

I Aventador SVJ 63 Roadster pokreće 6,5 litarski atmosferski V12 motor sa 566 kW/770KS pri 8500 o/min. i 720 Nm obrtnog momenta pri 6750 o/min. (u kombinaciji sa 7-stepenim ISR menjačem).

Fabrika navodi da Aventador SVJ 63 Roadster od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,9 sekundi, do 200 km/h stiže za 8,8 sekundi kao i da postiže maksimalnih 350 km/h.

U paketu su i dorađeni pogon na sva četiri točka, ALA aktivna aerodinamika, kao i točkovi sa Pirelli P Zero Corsa gumama.

Aventador SVJ 63 Roadster je za 50 kg teži od Coupea, a što se dimenzija tiče automobil je dugačak 4943 mm, širok 2098 mm i ima međuosovinsko rastojanje od 2700 mm.

Opet se radi o ograničenoj seriji, budući da će biti napravljena samo 63 primerka (u čast osnivanja Lamborghinija 1963. godine), a svi su bili prodati i pre zvaničnog predstavljanja. Isporuke kupcima će početi tokom 2020. godine.

Još jedan zanimljiv automobil koji Lamborghini promoviše na Monterey Car Week-u je i Huracan EVO GT Celebration.

Ovim automobilom se odaje počast Huracanu GT3 EVO koji je trijumfovao na trkama 24 Sata Daytone i 12 sSti Sebringa, i to dve sezone zaredom.

Zato Huracan EVO GT Celebration i ima grafiku na eksterijeru koja je inspirisana GRT Grasser trkačkim timom, kao i broj 11 na vratima i haubi.

Primećuju se i 20-inčni alu točkovi, zastave SAD i Italije na krovu, kao i specijalna sportska sedišta sa alkantarom i kontrastnim šavovima. Tu je i pločica sa serijskim brojem primerka. U planu je naime ograničena serija od samo 36 primeraka, samo za američke kupce, uz najavu da isporuke startuju početkom sledeće godine.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Galerija slika

Članci iz iste kategorije