Polaznici Akademije Novikov, u „Zlatniku“ uče o kuvanju u Srbiji

25. јул, 2019. #
Srpska kuhinja je očigledno poznata u svetu. Potvrda za to je i  saradnja čuvene  NOVIKOV GRUPACIJE, sa uglednim zemunskim restoranom i hotelom ZLATNIK, DRAGANA i BRANKE VULETIĆ.
Iz hotela Zlatnik ističu da su bili prijatno iznenađeni interesovanjem Novikov grupacije da upute polaznike Novikov Akademije kuvarstva, na obuku u restoran Zlatnik, sa ciljem da savladaju osnove nacionalne srpske kuhinje.
– 35 godina iskustva u obrazovanju studenata naših stručnih škola, su garancija da će polaznicima biti preneto dugodišnje znanje i tajne sprskih specijaliteta. U sklopu obuke, šef kuhinje restorana Zlatnik, Dalibor Kimčetić, će pirpremiti 30 odabranih receptura – navode iz hotela.

Sastavni deo učenja je i poseta vinariji PIK Oplenac, gde će polaznici imati priliku da saznaju osnove uklapanja srpskih specijaliteta sa vinima.

Arkadij Novikov: biografija.

 

Restorani Novikova

 

 

Među mnogim poznatim i uspešnim ugostiteljima Rusije i Engleske, među prvima je ime Arkadij Novikov – ruski preduzetnik koji je stvorio briljantan lanac poznatih institucija – od uglednog i elitnog (Biscuit ili Carskog lova) do jednostavnog  („Yolki- štapići “). Dugi niz godina, Novikov restoran na Tverskoj ulici, u samom centru Moskve, kao i druge ustanove smeštene u prestižnim četvrtima većih gradova, uključujući London….

Biografija Arkadija Novikova i početak karijere

 

Pre nego što je postao ugostitelj, Novikov je prošao kroz tešku školu veština kuvanja. Završio je redovnu moskovsku kulinarsku školu i Akademiju Plekhanov, specijalnost „Ekonomija ugostiteljstva“. Potom je otišao da služi u vojsci, gde je nekoliko meseci morao da prođe obuku u školi vojnog uzgoja pasa i obuke pasa. Po povratku, Arkadij nije izgubio interesovanje za kulinarsku umetnost i našao se u restoranu „Universitetsky“ na mestu običnog kuvara, gde je radio pet godina. Početkom devedesetih, Novikov je postao prvi zamjenik kuhara u velikoj „Havani“, a onda je pozvan na sličnu poziciju u „Olimpijskim svjetlima“ i Hard Rock Cafeu.

Arkadij Novikov je jedan od najuspešnijih ugostitelja u Rusiji, suvlasnik više od četrdeset različitih projekata u ugostiteljstvu širom sveta. On sa zadovoljstvom priča o sebi, međutim, tvrdi da je daleko od govornika, a njegovo predavanje u MGIMO-u, kojem su prisustvovali i novinari Medijska porodica ,  izuzetak je od pravila.

Kao deo predavanja, Arkadij Novikov je studentima sa različitih univerziteta otkrio tajne njegovog uspeha, podelio  sećanja i planove za budućnost, odgovorio na pitanja gostiju. Izabrali smo najzanimljivije ….

Arkadije: Sećam se … Zapravo, to je uzbuđenje. Sačuvao sam novac i presavio ga pakovanjima, takvim gomilama, pomilovao ih … i da vam kažem, bolje kako sam zaradio prvih 400 dolara? Kada sam otvorio „Sirenu“, došao je jedan momak – Čečenac koji je „štitio“ celo područje i dao mi 400 dolara za moj rođendan. A znate da je najzanimljivije to što su bili prvih 400 dolara koje sam držao, bio je to jedan od najvrednijih poklona za mene, uprkos činjenici da sam potrošio 50 hiljada dolara na otvaranje restorana. Što se tiče zarade … Pa, slušajte, prvo sanjaš da postaneš milioner, a onda zaradiš 10 miliona, onda 100 … Pa, to je sve.

„Da li želite da vaša djeca prođu kroz iskustvo koje imate, da se popnete na ljestvici karijere od samog dna do vrha? I da li biste mogli da postignete takav neviđeni uspeh tako što ste rođeni u bogatoj porodici? ”

Arkadij:   Da, stvarno sam se rodio u siromašnoj porodici i ne stidim se toga. Međutim, moja deca, nažalost ili na sreću, neće moći da idu svojim putem. S jedne strane, svakako bih volio da oni sami nauče sve, pokušaju da se razviju u teškoj situaciji. A sa druge strane, svi roditelji žele da njihova djeca budu sretna, i verovatno su zadovoljni kada domaćica napravi krevete, kuvar priprema hranu, a novac se uzima iz noćnog ormarića. Zbog toga je malo verovatno da će osećati punu težinu mog puta.

Otvorio sam posao kada sam imao skoro 30 godina, tako da moja deca još uvek imaju vremena u tom pogledu. Naravno, zaista se nadam da će uspeti. U bilo kojem uzrastu i u svakoj situaciji možete postati uspešni.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije