Imola – Jovan Lazarević nastavlja sa trkama italijanskog Porše Karera Kupa

17. јун, 2019. #

Mladi 22. godišnji Kraljevčanin, JOVAN LAZAREVIĆ, trostruki šampion SRBIJE u automobilizmu, u vikendu pred nama nastavlja svoj ambiciozni program, učešće u PORŠE KARERA KUPU ITALIJA.

Treća “runda” tog šampionata održaće se na stazi autodroma  ENCO i DINO FERARI, u Imoli, na poznatoj pisti dugačkoj  4.909 m.  sa 17 krivina.

Program  počinje u petak slobodnim TRENINGOM u 16.20h .  U subotu su KVALIFIKACIJE u 10.10h,  PRVA TRKA je u subotu, u 17.10h i traje 28min plus jedan krug, koji u proseku tokom trke iznosi oko 1’46min. U nedelju, DRUGA TRKA startuje u 13.05h,  a očekuje se kao i do sada učešće preko 24 takmičara.

JOVAN LAZAREVIĆ je uz puno odlučnosti i hrabrosti ušao u vrlo tešku italijansku seriju , medju više od 24 vozača sa snažnim PORŠEIMA, koji poseduju agregate od 4000 kubika sa 485 KS. S obzirom na debitantsku ulogu i prelazak iz kabine „juga“ u kokpit modernog „poršea“, a takodje i na ostvarene plasmane, može se reći da se nije obrukao. Počeo je da uči i da saznaje šta zapravo predstavljaju PRAVE TRKE, video je kako se iskusne ekipe pripremaju za takmičenje, šta znači TEHNIČKI SPORT i šta sve mora da zna svaki automobilista kada se pojavi na svetskim stazama. Želimo mu USPEH i PUNO, PUNO SREĆE…

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije