WRC 2019 – Elfin Evans je bio najbrži….

1. април, 2019. #

RELI OKO KORZIKE je iza nas, ali, o dogadjanjima na toj rundi RELI ŠAMPIONATA SVETA 2019. i dalje se piše i govori širom sveta, u medijima posvećenim auto sportu…
Kao što znate, pobedio je Belgijanac TIJERI NOJVIL ( „hjundai“ ), a na podijumu su se našli, drugoplasirani  Francuz SEBASTIEN OŽIE ( „sitroen“ ) i na trećem mestu Britanac, Velšanin, ELFIN EVANS ( „M-sport ford“ ).

Neposredno po završetku KORZIKE, šef HJUNDAI MOTORSPORTA, Italijan ANDREA ADAMO, dao je jednu vrlo profesionalnu, poštenu i zaista istinitu izjavu :

„Ne mogu da kažem da nisam sretan, ali, bez forsiranja ne bismo pobedili. Moram priznati da tim nije bio najbolji ovog vikenda. TIJERI je pobedio, ne HJUNDAI“.

Kada se malo bolje ZAVIRI u kompletne rezultate 14 brzinskih ispita 62. RELIJA OKO KORZIKE, dolazi se do zanimljivih podataka koji, kao i uvek kada gledamo postignuta vremena, govore više od reči. Na poznatom francuskom ostrvu najbrži su bez dvoumljenja bili Velšanin ELFIN EVANS i njegov jedini pravi konkurent na tom reliju, Estonac OT TANAK. Na njihovu NESREĆU obojica su pretrpeli GUMI DEFEKT i drastično smanjili svoju dominaciju u odnosu na ostale. A da se to niie dogodilo ( eliminisali smo vremena sa 11. i 14. brzinskog ispita kada su TANAK, odnosno EVANS vozili na „felni“ )….za samo 1,1 sekundu bi pobedio ELFIN EVANS.

ALI, svetski reli je kao i ŽIVOT…često mnoga toga nije POŠTENO. Ništa nije vredelo EVANSU, sa „M-Sport fordom“ , što je fantastičnog SVETSKOG PRVAKA, nosioca 6 titula, Francuza SEBASTIENA OŽIE, prosto „oduvao“, na njegovom terenu i što ga je ostavio za ogromnih 48,7 sekundi, pobedivši ga na JEDANAEST BRZINACA ( naravno eliminisali smo KIKS na poslednjem ispitu ). Skoro ISTO se može reći i za briljantnog Estonca OT TANAKA, sa „tojotom jaris WRC“, koji bio SASVIM SIGURNO bio na podijumu da nije bilo PROBUŠENE GUME…

Na cilju RELIJA OKO KORZIKE, na ceremonijalnom podijumu, pobednik Belgijanac TIJERI NOJVIL je zagrlio ELFINA EVANSA, koji samo što nije zaplakao a NOJVILOV pogled kao da je otkrio osećanja i reči : „IZVINI, OVDE SI BIO NAJBRŽI“.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije