TCR Evrope 2019 – Sjajna vožnja Borkovića na startu sezone, Vesnić 17, a u TCR Istočne Evrope dva podijuma

28. април, 2019. #

        

 

Prvog vikenda nove sezone TCR Evropa koji je održan na Hungaroringu najbolji srpski automobilista Dušan Borković osvojio je ukupno  51 bod.  Vozač NIS Petrol tima u saradnji sa Target Competition timom u svom automobilu Hyundai i30 N sa brojem 62 na samom otvaranju sezone demonstrirao je šampionsku klasu.

U izuzetno jakoj konkurenciji čak 37 automobila naš as je u prvoj trci zauzeo petu poziciju, koja po novom sistemu bodovanja nosi 24 poena, a u drugoj trci punoj uzbuđenja četvrtu poziciju sa 27 bodova. U generalnom plasmanu posle prvog trkačkog vikenda srpski as se nalazi u samom vrhu tabele.

“Bio je ovo dobar trkački vikend uz dosta borbe na stazi. Na obe trke uzeo sam bodove, a to i jeste moj cilj za ceo šampionat. Nismo promenili setap za drugu trku tokom koje je počela kiša i to me je omelo, ali sa velikim optimizmom idem ka novim trkama sa željom da se borim za najviši plasman. Posle ovog vikenda bolje sam upoznao kolege koje do sada nisam znao, a i automobil koji je potpuno nov i razlikuje se od prošlogodišnjeg. Dosta novih kolega je izuzetno borbeno, ali to je ono što ja volim. Ubeđen sam da nas čeka još uzbudljivih izdanja”, rekao je Borković i iskoristio priliku da svim vernicima koji danas slave Uskrs čestita najradosniji praznik.

Jučerašnje kvalifikacije Dušan Borković je završio kao deveti, što mu je obezbedilo start iz petog reda u prvoj trci, a istovremeno i polazak s druge pozicije na inverznom startu druge trke. Vozač NIS Petrol racing tima odlično je startovao , pa je tako veoma brzo sa devete došao do šeste pozicije. U petom krugu savladao je Francuza Orelijena Komta u bici za petu poziciju na kojoj je i završio prvu trku.  Nelson Pansijatisi presekao je putanju našem asu već u prvom krugu, prilikom čega su na Borkovićevom automobilu  oštećeni „splinter  bamperi“  koji su ga usporili, ali na svu sreću nisu sprečili našeg asa da dođe do dragocenih bodova na startu sezone.

Druga trka donela je kišu, klizavu stazu i mnogo uzbuđenja na Hungaroringu. Posle odličnog starta Borkovića i žestokog napada na prvu poziciju, naš as je proklizao i pre izlaska sigurnosnog automobila na stazu, zbog izletanja Filipija i Galaša, srpski automobilista je bio na trećoj poziciji. U nastavku trke, u kojoj je pod žutom zastavicom, isteklo skoro 12 minuta, vodila se žestoka borba između Borkovića, Brišea i Magnusa za čelo kolone, u kojoj je francuski automobilista imao nekoliko nesportskih poteza. Dalje napredovanje našeg asa u veoma dramatičnoj trci na Hungaroringu sprečila su nova izletanja sa staze i žuta zastava koja je bila na snazi do kraja trke.

Naredni trkački vikend zakazan je za 26.maj u Nemačkoj.

PR.

U ukupnoj  konkurenciji naš šampio MILOVAN MIKICA VESNIĆ je bio 17. U šampionatu TCR ISTOČNA EVROPA u prvoj trci je osvojio drugo mesto a u drugoj je kao POBEDNIK prošao kroz cilj, u svojoj „kupri“i tako osvojio dva podijuma.
RUDI PEŠOVIĆ nije uspeo da završi ni prvu ni drugu trku.

MOJ SVET BRZINE

Galerija slika

Članci iz iste kategorije