TCR Evrope 2019 – Borković 9. na kvalifikacijama, Vesnić 24. a Pešović 34.

27. април, 2019. #

Automobilisti SRBIJE nisu bili zadovoljni subotnjim kvalifikacijama na HUNGARORINGU, gde je najbolje vreme ostvario odlični Slovak MATO HOMOLA, sa „hjundaiem“,  1.53.049 minuta u krugu, na stazi od 4.381 m.

DUŠAN BORKOVIĆ je rekao da je na stazi bila velika gužva i da nikada do sada  HJUNDAI nije vozio toliko loše. Ipak, naš najuspešnji automobilista je bio malo više samokritičan, jer je ostvario vreme koje uopšte nije baš toliko loše. BORKOVIĆ je medju 37 takmičara ( 29 u plasmanu za TCR EVROPA ) bio u sekundi iza Homole sa vremenom 1.53.652. U prvoj trci, u nedelju u 11.25 časova startovaće sa DEVETE pozicije dok će u drugoj trci u nedelju, u 14.30 krenuti sa DRUGOG mesta i kao što je i sam poželeo, imaće priliku da se bori za POBEDU.

Medju 37 automobila na stazi, ali u konkurenciji 8 vozača TCR ISTOČNA EVROPA, naš šampion iz UŽICA, MILOVAN VESNIĆ, sa svojom „kuprom“ je izvezao najbrži krug za 1.55.256 , odnosno, bio je DRUGI u toj kategoriji a 24. u ukupnom poretku. Nije imao sreće sa automobilom već na treningu, kada je morao da stane zbog polomljenog diferencijala a kompletan agregat i sve na automobilu je sastavljeno od novih delova. Njegova odlična ekipa je uspela da zameni oštećeni deo pa je VESNIĆ ipak uspešno okončao kvalifikacije.

Na samom začelju se našao RUDOLF PEŠOVIĆ sa „audijem“. Najbolji krug mu je bio 1.58.271 a to je bilo 34. vreme u ukupnoj  konkurenciji 37 vozača. Mora se ipak naglasiti da je PEŠOVIĆ imao veliku pauzu kada je reč o trkama i da ni malo nije testirao svoj takmičarski automobil.

U prilogu je zvanična lista rezultata sa kvalifikacija TCR EVROPA 2019, na HUNGARORINGU.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije