Škoda Karoq – Mogućnost različitih opcija, sa cenom od 15,900 evra za bazni model

3. април, 2019. #

Vozili smo ŠKODU KAROQ.. ALI, jedan od modela sa najskupljom dodatnom opremom…..čija cena prelazi i 30.000 evra. Ipak, ljubitelji te ugledne i toliko popularne MARKE mogu da pazare ŠKODU KAROQ za mnogo manje novca a iskreno govoreći  NAJSKUPLJE OPCIJE po nama imaju i malo previše dodataka…..Takav „imidž“ primetan je kod svih mogućih brendova pa je u „moru“ novih automobila veoma teško odabrati nešto odgovarajuće i dobro u svakom pogledu.

ŠKODA KAROQ se nudi sa baš velikim rasponom cena i mnoštvom dodatih elemenata, počevši od najjeftinijih „baznih“ modela ( 15.900 evra za benzince ili 21.396 evra za dizele ) pa sve do onih prenatrpanih velikim brojem „pogodnosti“…MEDJUTIM, ima i kupaca koji se neće složiti sa takvom konstatacijom. ŠKODA KAROQ je tek stigla na naše puteve i ulice i MNOGI JE ZAGLEDAJU s pitanjem u sebi -„šta je sada ovo“…

Kada se pogleda CENOVNIK može se brzo zaključiti da je najjeftiniji benzinac ima čak za 9540 evra manju cenu od onog najskupljeg, dok najjeftiniji dizel model ima za 7428 evra bolju cenu u odnosu na maksimalnu. Naravno i razlike u agregatima i opremi su velike, ALI, sve valja imati u vidu kada se kupuje NOVI LJUBIMAC.
ŠKODA KAROQ se nudi sa BENZINSKIM MOTORIMA ( 115 i 150 KS ) od 1,0…i 1,5 litra..sa manuelnim ili automatskim menjačem,  sa pogonom na prednje točkove, kao  i na sva ČETIRI.
Možete se odlučiti i za DIZEL AGREGAT ( sa 115  i 150 KS ), sa 1,6… i 2,0 litra….takodje sa ručnim ili automatskim prenosima i sa opcijama KVATRO POGONA.

Reč je o zanimljivom modelu iz oblasti „SUV VOZILA“, a ono šta je nama bilo VAŽNO ( može i „KRUCIJALNO“, ali zašto ?? ) jeste njegova dobra BEZBEDNOST ( nikako NE…. „B E Z B E D O N O S T“….kao što je baš strašno pogrešio jedan neiskusni sportski službenik  RTS-a ), dobre disk kočnice i napred i pozadi, dobra preglednost, dobro ležanje na putu, lagana upravljivost i sve u kabini dobro rasporedjeno, na dohvat ruke ( ili kako bi rekao prijatelj ovog sajta, naš simpatični prezenter novih modela, već svima poznati MIODRAG PIROŠKI PIRA -“ DOBRA ERGONOMIJA“ ).

Model KAROQ, kojeg smo vozili, sa automatskim menjačem, benzinskim agregatom od 1,5 litra i snagom od 150 KS ima toliko dodatih stvari da bi nam trebalo baš dosta vremena za detaljno opisivanje svega, a cena BAZNOG MODELA  je UPOLA manja ( nikako DUPLO MANJA – kako govori pola SRBIJE ). Ono što nam se dopalo na ŠKODI KAROQ jeste monitor, zatim njegova udobnost i napred a i pozadi ( doduše nešto manja ), menjač, sasvim dobra snaga motora a izgleda i MALA potrošnja.

Uz pravi „penzionerski stil“ ( što zapravo i jeste dotični pisac ovog testa ) putovali smo prelepim uskim putem preko BANOVACA BELEGIŠA, SURDUKA, SLANKAMENA, KRČEDINA (pored lepog restorana domaće kuhinje „Merak mi je “ ) i BEŠKE, pa onda preko BANSTOLA do NOVOG SADA…Kompjuter je na kraju naše „uživajuće vožnje“ na pneumaticima PIRELLI 215/55 R17 ( ZIMSKE ) pokazao da je u PROSEKU POTROŠENO 6,5 LITARA BENZINA.

U gradskim uslovima, ŠKODA KAROQ se dobro snalazi i njene dimenzije 4382/1841/1603 UKLAPAJU SE u uske ulice i nezgodne parking prostore. Kada se samo prisetimo ogromnog BMW-a X6, sa dužinom od  4909mm. pa onda TALISMANA sa 4878mm. ili KOLEOSA od 1673mm…koje smo imali na probi….onda je urbano provlačenje sa ŠKODOM KAROQ znatno lakše, kao primera radi i sa odličnim NISANOM KAŠKAJ, koji je imao 4394mm.

Potpune informacije o ŠKODI KAROQ pružiće Vam gospodin ALEKSANDAR DRAGOJEVIĆ, menadžer prodaje u prelepom auto centru, ĆIRINAC, na beogradskoj ADA HUJU ( Karaburma ) a pored ostalog je rekao i ovo :

„Možete naručiti sve što VAMA odgovara. Ako neki model nije na lageru, rok isporuke je od 60 do 90 dana“

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije