CEZ 2019 – Hungaroring – Milovanović ( dva podijuma ) i Kastratović stigli u cilj

14. април, 2019. #

Završena je u druga auto trka prvog takmičarskog vikenda CENTRALNO EVROPSKE ZONE. Naši takmičari su odradili i kvalifikacije i obe trke a utisci su sve u svemu pozitivni…..pogotovo kada je reč o mladjem, 35. godišnjem MILOVANOVIĆU…

NEMANJA MILOVANOVIĆ je u subotu ostvario odličan rezultat, osvojio je TREĆE MESTO u klasi D4TC ( ista gde je i Kastratović ) sa „seat leon rejserom “ a danas je vozio još brže i u cilj ušao samo sa + 0,142 sekunde iza pobednika, Madjara JEDLOCKOG, koji je bio u automobilu iste marke i specifikacije, u „seat leon rejseru“. MILOVANOVIĆ je tom prilikom zabeležio i sopstveni rekord na HUNGARORINGU, jer je u najbržem krugu ostvario vreme od 1.57.380 minuta. Upisao je baš sjajan rezultat, DVA PODIJUMA, i to je dobar stimulans za dalji rad i učenje na inostranoj pozornici…DALEKO JE TO OD VRHUNSKIH DOMETA U TOJ KLASI, medjutim, mora se čestitati našem automobilisti !

Možda se više očekivalo od starijeg i znatno iskusnijeg, 49. godišnjeg ZORANA KASTRATOVIĆA, višestrukog šampiona Srbije, osvajača Zlatne kacige i automobiliste koji je već duže vreme na medjunarodnim stazama. KASTRATOVIĆ je 2007. osvojio i šampionat CEZ-a u klasi 2000 kubika a pre nekoliko godina ( početkom 2011 god. ) je oduševio konstrukcijom malog KLIA, koji je imao oko 850 kg. sa motorom od 320 KS.

KASTRO je odavno prodao svog “ malog francuza“ a protekle godine je nabavio „ševrolet kruz“ koji je svojevremeno harao po svetskim stazama, sa čuvenim IVANOM MILEROM za volanom. Pred već afirmisanim mehaničarom, konstruktorom i vozačem, ukazalo se mnogo prepreka i prepravki a pravo doterivanje „kruza“ još traje…
Da mnogo toga mora još da se popravi, doradi i promeni nagovestili su i rezultati sa HUNGARORINGA. Kastratović je prvu trku okončao kao sedmi u klasi i osmi u diviziji…Završio je i drugu trku sa identičnim plasmanom.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije